Antwoorden in helpdesk

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 26 mrt 2022 om 11:47 (PMX-16646-831)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken


Helaas, petities aan bedrijven doen we niet op petities.nl.

Want bedrijven hebben een klantenservice die alle reacties heel zorgvuldig tellen en wekelijks of zelfs dagelijks aan het management rapporteren in een spreadsheet en presentatie en uitgebreid bespreken. Ze luisteren goed naar hun klanten om te voorkomen dat ze weglopen naar de concurrent.

Het management neemt beslissingen gebaseerd op cijfers over omzet, kosten, bereik, merkreputatie, en dus ook signalen via de klantenservice over ontevredenheid.

Als u de klantenservice een bericht stuurt dan krijgt u normaal gesproken ook een uitgebreide uitleg terug.

In het geval van commerciële omroepen zijn de adverteerders de klanten (de kijker alleen indirect, tenzij die wegschakelt). Als u klant bent van een adverteerder kunt u de klantenservice bestoken met klachten, dreigen met een boycot.

Via een petitie kunt u bij ons niet oproepen tot een boycot. Oproepen tot ander gedrag is niet waar een petitie voor is, ondertekenaars zijn niet de ontvanger van een petitie. Gedrag kunt u op gang zetten door een plaatje via sociale media met een oproep te laten circuleren bijvoorbeeld.

Een petitie is gericht aan een monopolist zoals de overheid waar je geen grip op hebt behalve bij de verkiezingen.

De markt is ook vrij genoeg om de situatie te veranderen. De commentatoren kunnen via (internet)radio hun commentaar leveren bijvoorbeeld. Als er wetgeving nodig is, dan kan een petitie wel.



Zonder iets te doen worden uw gegevens door een robot gewist. Want als we zelf een actie vragen van de mensen dan gebeurt het vaak niet. En het is ook een verspilling van hun tijd. Als 50.000 mensen 10 seconden ermee bezig zijn dan is dat bijna een heel jaar aan tijd dat we ontrekken aan de Nederlandse bevolking. Aan een dergelijke diefstal willen we niet medeschuldig zijn! Het gaat ons bij petities.nl er juist om het leven te verbeteren.

Zoals u in onze privacyverklaring heeft kunnen lezen en zoals u van ons kunt verwachten, natuurlijk worden uw gegevens niet aan derden gegeven. Als u een vinkje zet om extra uitnodigingen over burgerparticipatie te ontvangen dan verzorgen wij een mailing voor derden (gemeenten meestal). Maar die mail versturen we zelf. Zodat u het ook altijd bij ons kunt stoppen.

Kortom, we zijn geen commercieel/Amerikaans bedrijf. We zijn er voor het welzijn van de inwoners van Nederland.


De flessenhals was de oude code uit 2015 waarmee de site gemaakt is <https://github.com/petities>. Die heeft een maximumcapaciteit van ongeveer 20.000 ondertekeningen per uur. Uit zelfbehoud doet de server 'deurbeleid' en worden bezoekers die niet geholpen kunnen worden buiten gehouden. Die moeten het dan opnieuw proberen. In de praktijk werkte het om tussen de 3 en 6 keer de pagina te verversen.

Zo heeft de server het vol kunnen houden, er kwam niet meer binnen dan ie aankon. Hosting of bandbreedte was dus niet het probleem. De oude code maakte het ook niet mogelijk om de belasting te verdelen over meerdere processoren, het was niet schaalbaar. We zaten dus vast.

Op https://twitter.com/rrustema/status/1491301877690298370/photo/1 staat een grafiek met het aantal ondertekeningen per dag. Ondertekenaars namen af, maar bezoekers namen toe. Zo bleef het tot woensdagochtend lastig. Sindsdien doet de server het weer als vanouds.

De nieuwe website wordt nu geschreven en is waarschijnlijk deze zomer klaar.

Mijn excuses dat ik nog niet eerder de tijd had te antwoorden, dank u wel voor de moeite die u nam ons te schrijven en uw vertrouwen in het beantwoorden van uw e-mail.




Mijn excuses dat ik nu pas toe kom aan het beantwoorden van uw e-mail. Er waren veel anderen die ook een vraag per e-mail hadden gesteld.

Ja, we weten dat in tijden van grote drukte ondertekeningen vaker vermeld worden onder de petitie in kwestie. Maar gelukkig betekent dat niet dat ze vaker geregistreerd worden.

Als de drukte voorbij is trekt het ook weer bij en ziet het er weer normaal uit.

De server lukt het bij grote drukte niet om goed uit te rekenen van wie de laatste ondertekeningen komen. Want terwijl die pagina klaar gezet wordt om te serveren zijn er ondertussen alweer nieuwere ondertekeningen bij gekomen. Die worden erbij genomen maar ook nog een aantal eerdere. Het 'stottert'.

Het heeft ermee te maken dat elke nieuwe ondertekening in het actieve geheugen wordt meegeteld nadat het aan de database wordt toegevoegd. Het raadplegen van dat eerste is snel en niet zwaar voor de server en de database raadplegen is langzamer (soms een minuut later), maar duidelijk wel veel betrouwbaarder. De ondertekenaarslijst met alle ondertekeningen is dan ook wel betrouwbaar, in tegenstelling tot de 'tegels' onder de petitie met het laatste dozijn ondertekeningen.

In de nieuwe website die we nu aan het bouwen zijn gaan we dit verhelpen. De verwachting is dat die mid 2022 verschijnt.

Onze excuses voor dit ongemak en de bijbehorende zorgen die dit oproept. Maar we danken u wel voor uw oplettendheid, de moeite die u nam om het te melden en uw vertrouwen in onze afhandeling van uw e-mail.



mijn excuses dat ik nu pas toe kom aan het beantwoorden van uw e-mail.

Het bleek dat Ziggo het ons niet mogelijk maakte om veel e-mails tegelijk te bezorgen, vandaar dat u niet gelijk een e-mail terug ontving. Zie ook

<https://petities.nl/updates/ziggo-klanten-ontvangen-e-mail-met-grote-vertraging>

Ziggo heeft laten weten dat ze 'meldingen' kregen dat dit om spam ging en toen hebben ze alle e-mail van petities.nl naar Ziggo-klanten tegen gehouden. Helaas kunnen ze niet garanderen dat dit niet nog een keer gebeurt en laten ze ons ook in het ongewisse wat we moeten doen om dit te voorkomen. Alleen Ziggo werkt op deze manier.



Ik bied mijn excuses aan voor dit late antwoord op uw e-mail van lang geleden.

Inderdaad was onze website toen u mailde niet goed bereikbaar door extreme drukte. Veel mensen wilden https://geenfeestnu.petities.nl ondertekenen.

Pas nu kom ik toe aan alle e-mail die rond die tijd naar webmaster@petities.nl is verstuurd, waaronder die van u.

De petitie die u destijds wilde ondertekenen is nog steeds ondertekenbaar.



Ik bied mijn excuses aan voor dit late antwoord op uw e-mail van lang geleden.

Veel mensen wilden https://geenfeestnu.petities.nl ondertekenen toen en daarom kom ik nu pas toe aan alle e-mail die rond die tijd naar webmaster@petities.nl is verstuurd, waaronder die van u.

Zoals toegezegd in de e-mail die u erover kreeg zijn uw gegevens gewist.