Acceptatie

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 22 aug 2017 om 14:25 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Soms bereiken ons signalen dat een online petitie niet door een gemeente wordt geaccepteerd. De gemeente kan om praktische redenen wel zeggen dat alleen de verwij...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Soms bereiken ons signalen dat een online petitie niet door een gemeente wordt geaccepteerd.

De gemeente kan om praktische redenen wel zeggen dat alleen de verwijzing naar een petitie op internet ongewenst is, dat ze een brief willen zien met een lijst ondertekenaars. Dit kan dan als ingekomen stuk behandeld worden. Dat is ook waar wij vanuit gaan. Als petitionaris kunt u als u ingelogd bent een PDF binnenhalen met de laatste 5.000 ondertekenaars. Zijn het er meer, dan moet u ons even om hulp vragen.

Een petitie weigeren mag een gemeente niet, want u heeft het recht een petitie te overhandigen, het petitierecht. Dat mag u niet geweigerd worden.

Als er vragen worden gesteld over de 'betrouwbaarheid' van de ondertekeningen dan kunnen wij als Stichting Petities.nl daar vragen over beantwoorden. Ook al worden alle ondertekeningen afgedaan als onbetrouwbaar, dan nog is dat geen reden om het te weigeren dankzij het petitierecht.