Alleen voor overheid

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 9 mei 2022 om 17:47

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een petitie die niet gericht is aan de overheid maar aan een commerciële organisatie wordt afgewezen met deze tekst of een variant erop.


REDEN VAN AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een marktkwestie waar alternatieven voor (mogelijk) zijn. De overheid gaat daar niet over. Als de markt niet vrij genoeg is of de consument beter beschermd moet worden dan kunt u natuurlijk wel in een petitie vragen de marktwerking te verbeteren.

Als u toch een petitie aan een bedrijf wilt richten, dan kunt u een andere petitiewebsite gebruiken. [Op petities.pagina.nl](https://petities.pagina.nl) staan een aantal alternatieven genoemd. Voordat u een petitie aan een bedrijf richt is het handig om eerst een klacht in te dienen bij klantenservice en het antwoord af te wachten. Dat antwoord kunt u dan letterlijk citeren in een petitie, zodat iedereen kan lezen dat er niet geluisterd wordt naar de klacht.

De meeste bedrijven behandelen alle klachten systematisch. U krijgt persoonlijk antwoord en vergelijkbare klachten worden geteld en geanalyseerd. Het antwoord kunt u via internet aan anderen laten zien met de oproep ook de klantenservice erover aan te schrijven of te bellen. Eventueel kunt u een voorbeeldbrief om op te sturen laten circuleren om het gelijkgestemden makkelijker te maken de klantenservice aan te schrijven.

Ook kunt u [Consumentenbond](https://www.consumentenbond.nl/), [Radar](https://radar.avrotros.nl) en [Kassa](https://www.bnnvara.nl/kassa) inschakelen.