Antwoord

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 30 nov 2010 om 11:27 (overgenomen van de bijsluiter van de gemeente Winsum)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Het antwoord op een petitie na de overhandiging kan verschillend zijn. Hier een overzichtje van de mogelijke antwoorden als u uw petitie aan een gemeente richt.

Uw brief is voor kennisgeving aangenomen

De raadsleden hebben uw brief gelezen. De raad heeft besloten geen verdere actie te ondernemen. De behandeling van uw brief is hiermee afgerond.

Uw brief is in handen gesteld van het college voor advies

De raadsleden hebben uw brief gelezen. De raad heeft besloten advies te vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Het college zal de raad adviseren over een te nemen besluti op uw brief. Na ontvangst van het advies zal de raad een besluit nemen en u daarover per brief informeren.

Uw brief is in handen gesteld van het college ter afdoening

De raadsleden hebben uw brief gelezen. De raad heeft uw brief aan het college van burgemeester en wethouders over te dragen. Het college zal uw brief verder behandelen en een besluit nemen. U wordt daarover per brief geïnformeerd door het college.


Een petitie van petities.nl is in eerste instantie gericht aan de gemeenteraad en niet aan het college van burgemeester en wethouders. Als de raad uw petitie alleen voor kennisgeving aanneemt kunt u besluiten om de petitie alsnog rechtstreeks aan het college te richten.

Bron: bijsluiter van antwoord op brief aan gemeente Winsum.