Beheerscherm: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(herschikking en uitleg uit https://service.opendomein.nl/tickets/display/FTG-48239-681 geplakt)
(over tabblad vormgeving, maximale breedte van een plaatje)
Regel 1: Regel 1:
 
Het beheersscherm is alleen toegankelijk voor de [[petitionaris]] via de link petities.nl/admin die onderaan elke petities.nl-pagina staat. De gebruikersnaam is het e-mailadres van de petitionaris en het wachtwoord kan eventueel opnieuw daar naartoe opgestuurd worden. De petitionarissen die in voor 2008 een petitie hebben gemaakt kunnen hier niet op inloggen, neem contact op met webmaster@petities.nl hierover.
 
Het beheersscherm is alleen toegankelijk voor de [[petitionaris]] via de link petities.nl/admin die onderaan elke petities.nl-pagina staat. De gebruikersnaam is het e-mailadres van de petitionaris en het wachtwoord kan eventueel opnieuw daar naartoe opgestuurd worden. De petitionarissen die in voor 2008 een petitie hebben gemaakt kunnen hier niet op inloggen, neem contact op met webmaster@petities.nl hierover.
 +
 +
 +
== Vormgeving ==
 +
 +
De vormgeving kan aangepast worden onder het tabblad 'vormgeving'. Zo kunt u:
 +
 +
* een blokje met een grafiek oproepen naast de petitie waar de toe- of afname in ondertekeningen wordt getoond
 +
* een blokje oproepen met twitter-berichten waarin een bepaald sleutelwoord voorkomt wat met uw petitie te maken heeft
 +
* verschillende links toevoegen ter aanvulling van uw petitie
 +
* een afbeelding toevoegen ter illustratie van de petitie. De maximale grootte is ongeveer 500 pixels breed, 300 pixels als breedte geeft het beste resultaat; de teksten worden niet weggedrukt. Het is afhankelijk van de hoogte, een korte maar brede banner past bijvoorbeeld wel goed. U kunt het resultaat beoordelen met de oranje knop 'publieke petitiepagina' rechtsboven.
  
  

Versie van 16 jan 2011 om 14:41

Het beheersscherm is alleen toegankelijk voor de petitionaris via de link petities.nl/admin die onderaan elke petities.nl-pagina staat. De gebruikersnaam is het e-mailadres van de petitionaris en het wachtwoord kan eventueel opnieuw daar naartoe opgestuurd worden. De petitionarissen die in voor 2008 een petitie hebben gemaakt kunnen hier niet op inloggen, neem contact op met webmaster@petities.nl hierover.


Vormgeving

De vormgeving kan aangepast worden onder het tabblad 'vormgeving'. Zo kunt u:

  • een blokje met een grafiek oproepen naast de petitie waar de toe- of afname in ondertekeningen wordt getoond
  • een blokje oproepen met twitter-berichten waarin een bepaald sleutelwoord voorkomt wat met uw petitie te maken heeft
  • verschillende links toevoegen ter aanvulling van uw petitie
  • een afbeelding toevoegen ter illustratie van de petitie. De maximale grootte is ongeveer 500 pixels breed, 300 pixels als breedte geeft het beste resultaat; de teksten worden niet weggedrukt. Het is afhankelijk van de hoogte, een korte maar brede banner past bijvoorbeeld wel goed. U kunt het resultaat beoordelen met de oranje knop 'publieke petitiepagina' rechtsboven.


Status veranderen

De petitionaris kan de petitie naar een andere status brengen (onder het tabblad 'voortgang') en informatie rondom de petitietekst bewerken (onder het tabblad 'vormgeving').


Nieuws over de petitie

De petitionaris kan nieuwsberichten invoeren onder het tabblad 'nieuws'. Die verschijnen in de marge naast de petitie en op de pagina met al het nieuws, bereikbaar vanaf de voorpagina op petities.nl.


Ondertekeningen beheren

Onder het tabblad 'ondertekeningen' zijn de ondertekeningen te beheren.

Prominenten

Achter elke ondertekening staat een ster. Hiermee geeft u aan of een ondertekening 'prominent' is. Deze ondertekeningen verschijnen in een apart lijstje, onder het tabje 'prominenten'. Deze kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld ondertekeningen door politici, beroemde mensen of specialisten in het onderwerp van uw petitie. Tegelijk is dit het enige symbool waar u op kunt klikken. Door erop te klikken maakt u een ondertekening prominent. Klikt u op het sterretje bij een reeds prominente ondertekening zal deze weer "normaal" worden. Wanneer u een ondertekening prominent heeft gemaakt, ziet u dat ook de kleur van het symbool zal veranderen. Tot slot, mocht u ondertekeningen prominent maken, is het goed om te weten dat er een kleine vertraging ziet tussen wat u in het beheerpaneel wijzigt en wat u op de publieke website ziet. Om zoveel mogelijk gelijktijdige bezoekers te verwerken kijkt u op de publieke pagina's altijd naar een "kopie" die regelmatig wordt ververst.

Bevestigd

De schrijvende hand bij een ondertekening geeft aan of de ondertekenaar ook heeft geklikt op de link ter bevestiging. Zonder bevestiging is de ondertekening niet geldig, omdat we een zekere mate van fraude willen voorkomen. Een percentage van ongeveer 90% bevestigde ondertekeningen is gemiddeld. Bedenk dat mensen ook typfouten kunnen maken in hun e-mailadres of besluiten toch met hun andere e-mailadres te ondertekenen. Die ondertekeningen van defecte of gratis adressen komen wel in de database. Dat is een groot deel van de 10% onbevestigde ondertekeningen.

Publiek zichtbaar

Het oog bij een ondertekening geeft aan of de ondertekenaar gekozen heeft voor een publiek zichtbare ondertekening. Ondertekeningen zonder 'oogje' zijn alleen zichtbaar voor u als petitionaris en ziet u niet op de publieke lijst met handtekeningen onder de petitie.

Ondertekeningen wissen

Op 1 januari 2011 was de functie van het wissen van ondertekenaars nog defect, vraag webmaster@petities.nl of het al gerepareerd is.


Ondertekeningen afdrukken

Als de petitie overhandigd moet worden dan is het ook mogelijk om de lijst met alle ondertekenaars (inclusief de ondertekenaars die niet onder de petitie zichtbaar zijn) af te drukken. Dit staat onder het tabblad 'voortgang', onderaan. Op 1 januari 2011 was dit niet goed mogelijk met Firefox, alleen de eerste pagina verschijnt. Vraag webmaster@petities.nl of het al gerepareerd is.


Voortgangsbericht versturen

Wat nog niet via dit scherm kan (1 januari 2011, vraag ernaar via webmaster@petities.nl) is het versturen van een zogenaamd voortgangsbericht naar alle ondertekenaars. Stuur dit bericht naar webmaster@petities.nl met een begeleidend schrijven (welke petitie, wanneer versturen).