Bevestigingsherinnering

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 6 mrt 2021 om 11:36 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Na een week niet bevestigen van een ondertekening komt er een mail met een herinnering dat alsnog te doen. Exact een week blijkt een goed moment, want dan is men do...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Na een week niet bevestigen van een ondertekening komt er een mail met een herinnering dat alsnog te doen. Exact een week blijkt een goed moment, want dan is men doorgaans hetzelfde aan het doen als een week eerder en is men dus in staat om erop te reageren. Als het een uur zou zijn dan komt die herinnering terwijl men al op een oor ligt en de volgende dag is het weer een volle werkdag, bijvoorbeeld. Als de herinnering binnen een 10 minuten ofzo komt dan lijkt de e-mail dubbel te zijn gekomen en wordt ook genegeerd. Of de eerste mail kwam niet direct maar pas na minuten binnen en was nog niet gezien en dan komt gelijk de herinnering al. Geef ze even de tijd om de e-mail te ontvangen en te lezen.

Maar uit de mail moet wel duidelijk worden dat de ondertekeningspoging een houdbaarheidsdatum heeft. Misschien met een terugtellende klok waar het aantal dagen, uren, minuten en seconden op terugtelt voordat de poging wordt gewist. Dat terugtellen kan op basis van het moment waarop de mail is gedateerd want de meeste mensen lezen hun e-mail direct zien we als we een mailing doen.