Campagne: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(link naar dagvan.nl)
k
Regel 11: Regel 11:
 
Het is zelfs mogelijk om professionele [[campagnesoftware]] in te zetten, gebaseerd op 'customer relationship management'.  
 
Het is zelfs mogelijk om professionele [[campagnesoftware]] in te zetten, gebaseerd op 'customer relationship management'.  
  
Het kan werken om de aandacht te krijgen voor uw petitie door het te koppelen aan een speciale dag met het onderwerp van uw petitie als thema. Op de website [http://fijnedagvan.nl/ Fijne dag van] vindt u een overzicht van alle speciale dagen.  
+
Het kan werken om de aandacht te krijgen voor uw petitie door het te koppelen aan een speciale dag met het onderwerp van uw petitie als thema. Op de website [http://fijnedagvan.nl/ Fijne dag van] vindt u een overzicht van alle speciale dagen. In een [[persbericht]] kondigt u dat dan aan.  
  
 
[[category:petitionaris]]
 
[[category:petitionaris]]

Versie van 28 jul 2013 om 13:45

Als de petitie ondertekenbaar is dan volgt het voeren van een campagne om mensen op te roepen te tekenen.

  • nodig mensen die u persoonlijk kent uit door na het ondertekenen een uitnodiging te sturen. U krijgt een venster waar u adressen in kunt plakken om petities.nl de uitnodigingen te laten versturen. U kunt ook zelf e-mails versturen. Let erop dat u het korte adres van de petitie gebruikt zoals naast de petitie staat. In de adresregel boven de petitie staat doorgaans een veel langere (onhandig).
  • stuur een persbericht naar journalisten die hierover kunnen schrijven. In veel gevallen is het adres redactie@ en dan de naam van de krant, omroep of website. De website dichtbij.nl vraagt zelfs expliciet of u een stukje over uw lokale petitie wil schrijven.
  • plaats een oproep op relevante websites waarvan u denkt dat ondertekenaars van de petitie te vinden zijn. U kunt ook een widget plaatsen op een website waar u zelf wat aan toe kan voegen, zoals een hyve, blog of homepage. Er zijn ook speciale actiesites waar mensen acties kunnen vinden.
  • start een campagnewebsite of blog waar u extra informatie geeft. Bijvoorbeeld affiches, pamfletten of lege handtekeningenlijsten als PDF. Als u een sjabloon voor handtekeningen op papier aanbiedt, let er dan op dat u ook het postadres van de petitionaris erop vermeldt waar de ingevulde lijst naar opgestuurd moet worden. De ondertekeningen op papier kunnen dan opgeteld worden bij die op de website, voor zover die niet overlappen. Moedig mensen vooral aan om als het mogelijk is via de website en niet op papier te ondertekenen omdat het verwerken veel extra werk kost.

Het is zelfs mogelijk om professionele campagnesoftware in te zetten, gebaseerd op 'customer relationship management'.

Het kan werken om de aandacht te krijgen voor uw petitie door het te koppelen aan een speciale dag met het onderwerp van uw petitie als thema. Op de website Fijne dag van vindt u een overzicht van alle speciale dagen. In een persbericht kondigt u dat dan aan.