Campagne

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 19 jan 2011 om 16:26 (handtekeningenlijsten op papier en campagnewebsite)

Ga naar: navigatie, zoeken

Als de petitie ondertekenbaar is dan volgt het voeren van een campagne om mensen op te roepen te tekenen.

  • nodig mensen die u persoonlijk kent uit door na het ondertekenen een uitnodiging te sturen. U krijgt een venster waar u adressen in kunt plakken om petities.nl de uitnodigingen te laten versturen. U kunt ook zelf e-mails versturen. Let erop dat u het korte adres van de petitie gebruikt zoals naast de petitie staat. In de adresregel boven de petitie staat doorgaans een veel langere (onhandig).
  • stuur een persbericht naar journalisten die hierover kunnen schrijven. In veel gevallen is het adres redactie@ en dan de naam van de krant, omroep of website.
  • plaats een oproep op relevante websites waarvan u denkt dat ondertekenaars van de petitie te vinden zijn. U kunt ook een widget plaatsen op een website waar u zelf wat aan toe kan voegen, zoals een hyve, blog of homepage.
  • start een campagnewebsite of blog waar u extra informatie geeft. Bijvoorbeeld affiches, pamfletten of lege handtekeningenlijsten als PDF. Als u een sjabloon voor handtekeningen op papier aanbiedt, let er dan op dat u ook het postadres van de petitionaris erop vermeldt waar de ingevulde lijst naar opgestuurd moet worden. De ondertekeningen op papier kunnen dan opgeteld worden bij die op de website, voor zover die niet overlappen.