Categorie:Standaardmails: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(tussentijds bewaren van de beschrijving van e-mails die een ondertekenaar krijgt)
(de mails uitgeschreven)
Regel 1: Regel 1:
Dit zijn de [[standaardmails]] die door het petities.nl systeem worden verstuurd. De eerste e-mail die een [[ondertekenaar]] ontvangt is de [[bevestiging]]smail. Bij elke volgende poging om te ondertekenen met hetzelfde adres komt de [[bevestiging]]smail opnieuw, maar als de ondertekening al bevestigd is dan komt een mail dat de petitie [[eerder ondertekend]] is. Eventueel is de bevestigingslink opnieuw op te roepen via de help-pagina [http://petities.nl/help], bijvoorbeeld om de ondertekening niet-publiek zichtbaar te maken via de bevestigingspagina. Als de ondertekenaar heeft aangegeven [[voortgangsberichten]] te willen ontvangen dan worden er maximaal drie verstuurd, met onder de tekst weer de bevestigingslink om instellingen te veranderen zoals het stopzetten van [[voortgangsbericht]]en.  
+
Dit zijn de [[standaardmails]] die door het petities.nl systeem worden verstuurd.  
  
Het is wenselijk dat een ondertekenaar ook een bericht van [[verwijdering]] krijgt als de petitionaris daartoe besluit.
+
De eerste e-mail die een [[ondertekenaar]] ontvangt is vaak de [[uitnodiging]] verstuurd door iemand die al heeft getekend.
 +
 
 +
De e-mail die een [[ondertekenaar]] ontvangt na tekenen is de [[bevestiging]]smail. Bij elke volgende poging om te ondertekenen met hetzelfde adres komt een [[nog bevestigen]] mail, maar als de ondertekening al bevestigd is dan komt een mail dat de petitie [[eerder ondertekend]] is. Eventueel is de bevestigingslink opnieuw op te roepen via de help-pagina [http://petities.nl/help], bijvoorbeeld om de ondertekening niet-publiek zichtbaar te maken via de bevestigingspagina. Als de ondertekenaar heeft aangegeven [[voortgangsbericht]]en te willen ontvangen dan worden er maximaal drie verstuurd, met onder de tekst weer de bevestigingslink om instellingen te veranderen zoals het stopzetten van [[voortgangsbericht]]en. Het is wenselijk als de ondertekenaar ook mail krijgt zodra er [[gewijzigde gegevens]] zijn geregistreerd in het systeem.
 +
 
 +
In het geval van een [[burgerinitiatief]] kan er ook nog een [[controle-mail]] uitgaan, maar dat is nog niet voorgekomen.
 +
 
 +
Het is '''wenselijk''' dat een ondertekenaar ook een bericht van [[verwijdering]] van de ondertekening krijgt als de petitionaris daartoe besluit of als de petitionaris een ondertekenaar besluit dat die [[nu prominent]] is geworden onder de petitie.
 +
 
 +
Na het bevestigen kan de ondertekenaar ook anderen uitnodigen te ondertekenen met een [[uitnodiging]] verzonden door het systeem. Het is '''wenselijk''' dat een uitnodiger zelf ook een kopie krijgt van de uitnodiging. Als men [[al uitgenodigd]] is dan zou de uitnodiger daar een e-mail over moeten krijgen en de uitnodiging moet dan tegengehouden worden tot er een substantieel aantal uitnodigingen is verstuurd naar dat adres.
 +
 
 +
Verder krijgt een ondertekenaar e-mails terug na het mailen met de [[helpdesk]]. In de meeste gevallen zijn de antwoorden gebaseerd op [[sjablonen]] omdat de [[vragen]] zelden uniek zijn.
 +
 
 +
In het verleden of na technische problemen is er wel eens een [[herinnering]] om te bevestigen uitgegaan. Het is '''wenselijk''' als deze ook automatisch verstuurd wordt na een bepaalde periode.
 +
 
 +
Een [[petitionaris]] krijgt meer e-mail. Om te beginnen komt er een [[petitionarisbevestiging]] na het starten van een petitie om zeker te weten dat het e-mailadres werkt. '''Wenselijk''' is dat er ook nog een [[succes met uw petitie]]-mail komt. Daarna kan een petitionaris inloggen [http://petities.nl/admin]. Eventueel is het wachtwoord opnieuw op te vragen met een [[wachtwoordherinnering]]. Na inloggen verschijnt het [[beheerscherm]] waar de petitie de volgende [[status]] kan krijgen. Bij een [[statuswijziging]] hoort een e-mail. Soms kiest de petitionaris de status, soms is dat het [[petitieloket]] die het doet. Bij een statuswijziging horen: [[Aangeboden]] (of [[In behandeling]]), [[Afgewezen]], [[Concept]], [[Ingetrokken]], [[Niet behandeld]], [[Niet hier ondertekenbaar]], [[Niet ingediend]], [[Nog niet bevestigd]], [[Ondertekenbaar]] en [[Te behandelen]].
 +
 
 +
Verder is het '''wenselijk''' als de petitionaris op bepaalde momenten automatisch e-mails van het systeem krijgt: als er [[een maand]] voorbij is of [[drie maanden]] voorbij zijn sinds de eerste ondertekening, wanneer een petitie [[bijna ingediend]] wordt en daarna als de [[datum verstreken]] is.

Versie van 7 aug 2011 om 11:00

Dit zijn de standaardmails die door het petities.nl systeem worden verstuurd.

De eerste e-mail die een ondertekenaar ontvangt is vaak de uitnodiging verstuurd door iemand die al heeft getekend.

De e-mail die een ondertekenaar ontvangt na tekenen is de bevestigingsmail. Bij elke volgende poging om te ondertekenen met hetzelfde adres komt een nog bevestigen mail, maar als de ondertekening al bevestigd is dan komt een mail dat de petitie eerder ondertekend is. Eventueel is de bevestigingslink opnieuw op te roepen via de help-pagina [1], bijvoorbeeld om de ondertekening niet-publiek zichtbaar te maken via de bevestigingspagina. Als de ondertekenaar heeft aangegeven voortgangsberichten te willen ontvangen dan worden er maximaal drie verstuurd, met onder de tekst weer de bevestigingslink om instellingen te veranderen zoals het stopzetten van voortgangsberichten. Het is wenselijk als de ondertekenaar ook mail krijgt zodra er gewijzigde gegevens zijn geregistreerd in het systeem.

In het geval van een burgerinitiatief kan er ook nog een controle-mail uitgaan, maar dat is nog niet voorgekomen.

Het is wenselijk dat een ondertekenaar ook een bericht van verwijdering van de ondertekening krijgt als de petitionaris daartoe besluit of als de petitionaris een ondertekenaar besluit dat die nu prominent is geworden onder de petitie.

Na het bevestigen kan de ondertekenaar ook anderen uitnodigen te ondertekenen met een uitnodiging verzonden door het systeem. Het is wenselijk dat een uitnodiger zelf ook een kopie krijgt van de uitnodiging. Als men al uitgenodigd is dan zou de uitnodiger daar een e-mail over moeten krijgen en de uitnodiging moet dan tegengehouden worden tot er een substantieel aantal uitnodigingen is verstuurd naar dat adres.

Verder krijgt een ondertekenaar e-mails terug na het mailen met de helpdesk. In de meeste gevallen zijn de antwoorden gebaseerd op sjablonen omdat de vragen zelden uniek zijn.

In het verleden of na technische problemen is er wel eens een herinnering om te bevestigen uitgegaan. Het is wenselijk als deze ook automatisch verstuurd wordt na een bepaalde periode.

Een petitionaris krijgt meer e-mail. Om te beginnen komt er een petitionarisbevestiging na het starten van een petitie om zeker te weten dat het e-mailadres werkt. Wenselijk is dat er ook nog een succes met uw petitie-mail komt. Daarna kan een petitionaris inloggen [2]. Eventueel is het wachtwoord opnieuw op te vragen met een wachtwoordherinnering. Na inloggen verschijnt het beheerscherm waar de petitie de volgende status kan krijgen. Bij een statuswijziging hoort een e-mail. Soms kiest de petitionaris de status, soms is dat het petitieloket die het doet. Bij een statuswijziging horen: Aangeboden (of In behandeling), Afgewezen, Concept, Ingetrokken, Niet behandeld, Niet hier ondertekenbaar, Niet ingediend, Nog niet bevestigd, Ondertekenbaar en Te behandelen.

Verder is het wenselijk als de petitionaris op bepaalde momenten automatisch e-mails van het systeem krijgt: als er een maand voorbij is of drie maanden voorbij zijn sinds de eerste ondertekening, wanneer een petitie bijna ingediend wordt en daarna als de datum verstreken is.