Einddatum

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 4 jul 2017 om 14:19 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'De 'einddatum' van een petitie is de datum waarop de petitie wordt ingediend; overhandigd aan een ontvanger zoals de Tweede Kamer of de gemeenteraad. Standaard wor...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

De 'einddatum' van een petitie is de datum waarop de petitie wordt ingediend; overhandigd aan een ontvanger zoals de Tweede Kamer of de gemeenteraad.

Standaard wordt die datum op 90 dagen gezet bij het aanmaken van de petitie, maar dat kunt u altijd aanpassen. Er zijn bijvoorbeeld petities die al bijna 10 jaar open staan, dat is soms nodig. Zolang een petitie open staat verzamelt u steun. Die mensen kunnen u misschien op een zeker moment weer helpen. U kunt ze via ons een voortgangsbericht met een oproep erin mailen bijvoorbeeld.

Om de datum aan te passen logt u in op https://petities.nl/login met uw gebruikersnaam (uw e-mailadres). Eventueel laat u uw wachtwoord herstellen door op https://petities.nl/users/password/new uw e-mailadres in te vullen.

Als u bent ingelogd kiest u via 'mijn petities' de petitie waar u de datum van wilt veranderen. Dan 'Bewerk de petitie' en dan ergens onderaan 'Bewerk de details' en ziet u een trekmenuutje genaamd 'Wanneer de petitie wordt ingediend'.

De datum 'Wanneer de petitie een antwoord krijgt' is een schatting, 60 dagen is redelijk. Dit wordt soms gebruikt door ons systeem om automatische herinneringen te versturen naar de ontvanger als er maar geen antwoord komt na een overhandiging. Laat het ons vooral weten als u een antwoord heeft! Dit moet via e-mail naar de ondertekenaars namelijk. Na de wijziging bewaart u dit met de blauwe knop 'Werk deze details bij'.

Noteer de datum voor uzelf zodat u weet wanneer u uiterlijk weer in actie moet komen.