Journalist: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(links voor journalisten)
 
 
(4 tussenliggende versies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Voor journalisten die zich willen inlezen over petities.nl is er een lemma in dit Handboek over het [[onderzoek]] waar petities.nl in voorkomt, de [[interviews]] die ReindeR Rustema, de oprichter al heeft gegeven en de [[knipsels]] uit het werk van journalisten waarin petities.nl genoemd wordt.
+
Voor journalisten die zich willen inlezen over petities.nl is er een lemma in dit Handboek over het [[onderzoek]] waar petities.nl in voorkomt, de [[interviews]] die ReindeR Rustema, de oprichter al heeft gegeven en de [[knipsels]] uit het werk van journalisten waarin petities.nl genoemd wordt. Voor journalisten is het makkelijk zijn 06-nummer te achterhalen.
 +
 
 +
[[Cijfers]] over petities.nl worden handmatig, nog niet geautomatiseerd, bijgewerkt. Maar gaan terug tot 2005.
 +
 
 +
Belangrijk is het verschil tussen een petitie (veel kan op grond van het [[petitierecht]]) en een [[burgerinitiatief]] (40.000 ondertekeningen met veel persoonsgegevens nodig). Voor een gewone petitie zijn dus '''geen''' 40.000 ondertekeningen nodig!
 +
 
 +
Er is een waarschijnlijk volledige [[lijst van burgerinitiatieven]] en een beginnetje met een lijst van [[grote petities]].
 +
 
 +
Wanneer is een petitie veel ondertekend of is een [[petitie nieuwswaardig]] om andere redenen?
 +
 
 +
[[Category:Journalist]]

Huidige versie van 25 jul 2019 om 15:28

Voor journalisten die zich willen inlezen over petities.nl is er een lemma in dit Handboek over het onderzoek waar petities.nl in voorkomt, de interviews die ReindeR Rustema, de oprichter al heeft gegeven en de knipsels uit het werk van journalisten waarin petities.nl genoemd wordt. Voor journalisten is het makkelijk zijn 06-nummer te achterhalen.

Cijfers over petities.nl worden handmatig, nog niet geautomatiseerd, bijgewerkt. Maar gaan terug tot 2005.

Belangrijk is het verschil tussen een petitie (veel kan op grond van het petitierecht) en een burgerinitiatief (40.000 ondertekeningen met veel persoonsgegevens nodig). Voor een gewone petitie zijn dus geen 40.000 ondertekeningen nodig!

Er is een waarschijnlijk volledige lijst van burgerinitiatieven en een beginnetje met een lijst van grote petities.

Wanneer is een petitie veel ondertekend of is een petitie nieuwswaardig om andere redenen?