Laaghangend fruit

Uit Petities
Versie door Johan (Overleg | bijdragen) op 24 dec 2012 om 10:31

Ga naar: navigatie, zoeken

Hier de kleine klusjes, onder andere uit de Versie3 pagina gehaald. Gesorteerd op prioriteit, maximaal 10 klusjes.

  1. onder 'voortgang' staat nu onder het kopje 'Export' de knop 'overzicht'. Verwarrend, ik leg het altijd andersom uit. Onder het kopje 'Overzicht ondertekenaars' (of Lijst ondertekenaars) moet een knopje 'exporteren' staan. Overzicht is geen werkwoord.
  2. Op de beheerpagina onder 'vormgeving' een melding over de vertraging door caching. Misschien bij de 'publieke pagina' knop? Of bij de 'links', 'website' en 'afbeelding' opties? Ook als indiendatum wordt veranderd ontstaan er misverstanden (TJH-61348-394). Of over de hele breedte van de vormgeving tab in de lengte een zin bovenaan? "Als u de vormgeving verandert van uw petitiepagina duurt het maximaal 24 uur voordat dit zichtbaar wordt. Het systeem verifieert elke petitie eens per dag.' Mooiste is natuurlijk als er ook een tijdstip bij kan wanneer het script langskomt. 'Uw petitie is over 3 uur en 11 minuten aan de beurt'.
  3. Verbeterde bereikbaarheid per e-mail.

In de 'start een petitie'-wizard staat nu:

Een petitie moet een (rechts)persoon hebben die verantwoordelijk is voor de petitie en woordvoerder zal zijn. Ondertekenaars
schrijven naar u, journalisten bellen u en politici nemen van u de petitie in ontvangst.

uw e-mailadres om de petitie mee te beheren 

en dat mag worden:

Een petitie moet een (rechts)persoon hebben die verantwoordelijk is voor de petitie en woordvoerder zal zijn.
Alleen petities.nl en de ontvanger van de petitie kunnen u mailen op het hier in te vullen adres als u, 
na het bevestigen ervan, een tweede adres opgeeft waarop ondertekenaars u kunnen bereiken.
Gebruik hier dus geen tijdelijk adres voor deze gelegenheid, maar uw eigen e-mailadres. 

uw e-mailadres om de petitie mee te beheren 

En in blauw onder 'details' gekoppelde gebruiker staat nu niets. Daar zou kunnen komen: "Vul hier zoveel mogelijk persoonlijke gegevens in om u te kunnen identificeren. Alleen voor Petities.nl en de ontvanger van de petitie. Onder 'Eigenschappen petitie' kunt u eventueel een extra publiek e-mailadres toevoegen."

  1. Ideetje. Misschien hier bij details ook een invulveld voor 'publiek e-mailadres, zichtbaar voor (uitgenodigde) ondertekenaars'. Het adres ingevuld bij de wizard hier al vooringevuld, maar wijzigbaar. Hetzelfde adres als bij 'Eigenschappen petitie' (de bovenstaande verwijzing is dan niet meer nodig). Dat scherm gaat waarschijnlijk toch ooit op de schop, goed om het hier alvast onder te brengen ("te redden"). Deze pagina kan dan blijven bestaan, maar men komt er dan op een andere manier in de toekomst. Het knopje 'details gebruiker' staat dan op een andere plek ofzo.
  2. En een bonus-idee: Alle details mogen gelijk wijzigbaar zijn als men op 'details' klikt, zonder eerst op 'wijzigen' te klikken. Net als op de bevestigingspagina.
  3. Aantal petities per tag in tagcloud beperken tot de top-10 met onderin een link naar meer... met een pagina met alle petities met die tag. Die pagina liefst ook met een RSS-feed, zie het verzoek daarnaar in PIQ-53297-789
  4. Unieke link naar ondertekening mogelijk maken, met onzichtbare anchors, zoals http://petities.nl/petitie/mediafonds-moet-blijven/all_signatures?page=22#87 Zie verzoek IEE-99868-279 daarover. Wel ergens meedelen na bevestigen ondertekening, bij het uitnodigen ergens. Misschien ook in de uitnodigingsmail opnemen?