Ideologisch: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Er verschijnen regelmatig petities uit verontwaardiging over te linkse of te rechtse politiek. De petitie heeft dan tot doel om het volk te mobiliseren en de andere...')
(geen verschil)

Versie van 30 nov 2018 om 10:47

Er verschijnen regelmatig petities uit verontwaardiging over te linkse of te rechtse politiek. De petitie heeft dan tot doel om het volk te mobiliseren en de andere, juiste kant op te denken.

Het lastige van dergelijke petities is dat het merendeel van 'het volk' ergens in het midden zit. Partij kiezen, links of rechts, is lastig voor veel mensen, ook omdat er dan zoveel op het spel staat. Dit is iets wat verkiezingen ook zo moeilijk maakt.

Wat de keuze makkelijker maakt is een concreet probleem wat de ondertekenaars in hun dagelijkse ervaring raakt (denk aan emotie, onrecht). Het hoeven ook niet veel mensen te zijn, als het maar duidelijk wordt dat dit aangepakt moet worden.

Kiest u geen linkse of rechtse positie dan kunt u zowel meer ondertekenaars aanspreken als medestanders vinden aan de ontvangende kant van de petitie.

Wel is het mogelijk om een reeks petities bij te dragen aan het vergroten van meer rechtse of juist linkse maatregelen. Het is zaak om het als gewoon, logisch en vanzelfsprekend voor te stellen. Als veel mensen daarmee akkoord gaan dan is dat de 'winnende' stroming, politiek gezien. Door iets nadrukkelijk links danwel rechts te noemen vervreemd u al die mensen uit het midden.