Loket: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(drie onderdelen voor deze pagina)
(geen verschil)

Versie van 9 nov 2009 om 19:51

Wat is een petitieloket

U krijgt begeleiding voor uw petitie vanuit het petitieloket waar u uw petitie indient. Als uw petitie niet aan de eisen voldoet dan krijgt u te horen wat u moet veranderen. Het loket zorgt ervoor dat de overheid uw petitie accepteert en dat u een antwoord krijgt. Binnen maximaal zes weken krijgen de ondertekenaars van de petitie een formeel antwoord van de overheid via dit loket.

Niet alle overheden in Nederland hebben een petitieloket op deze website geopend. In die gevallen moet u zelf met een afdruk op papier naar de overheid gaan of het per aangetekende post versturen.

Ook een loket?

Wilt u voor uw gemeente of provincie ook een petitieloket? Daar zijn drie zaken voor nodig:

  1. Een contactpersoon. Doorgaans iemand van de afdeling communicatie of van de griffie.
  2. Een algemeen e-mailadres bekend die door minstens twee verantwoordelijken gelezen zal worden. Naar dit adres stuurt het systeem van de petities.nl-website notificaties dat er een petitie is, dat een petitie naar een volgende fase gaat en dergelijke. Naar aanleiding van een notificatie gaat een "loketbeambte" inloggen op petities.nl om een petitie verder te helpen.
  3. De organisatie in kwestie moet zich in het openbaar bereid hebben verklaard epetities te willen ontvangen, behandelen en beantwoorden.

Loketten

Als u een overheid mist in dit overzicht van petitieloketten kunt u een petitie ondertekenen waarmee u vraagt om een petitieloket.

Europa Nederland gemeente {pull-down menu}

Kaart van Nederland met petitieloketten