Loketbeheer: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(Petities behandelen)
(de 10 statussen toegevoegd)
Regel 1: Regel 1:
De belangrijkste functie van het [petitieloket] is het ontvangen of afwijzen van petities.  
+
De belangrijkste functie van het [petitieloket] is het ontvangen of afwijzen van petities. Een petitie heeft in totaal 10 mogelijke statussen:
 +
# in concept
 +
# ondertekenbaar maken
 +
# ondertekenbaar
 +
# te behandelenL
 +
# in behandeling
 +
# afgehandeld
 +
# afgewezen
 +
# niet ingediend
 +
# ingetrokken
  
 
=Inloggen op het loket=
 
=Inloggen op het loket=

Versie van 11 jul 2008 om 11:18

De belangrijkste functie van het [petitieloket] is het ontvangen of afwijzen van petities. Een petitie heeft in totaal 10 mogelijke statussen:

  1. in concept
  2. ondertekenbaar maken
  3. ondertekenbaar
  4. te behandelenL
  5. in behandeling
  6. afgehandeld
  7. afgewezen
  8. niet ingediend
  9. ingetrokken

Inloggen op het loket

Inloggen gaat met e-mailadres en wachtwoord (van de webmaster@petities.nl gekregen) op [petities.nl/loket].

Vormgeving van het loket

Er verschijnt een stukje tekst over de gemeente en een plattegrondje met daarop een pijltje die wijst naar het postcodegebied van uw administratieve lokatie (bijvoorbeeld het gemeentehuis). Deze tekst is een door de webmaster gekopieerd stukje uit Wikipedia, maar dat kan van alles worden. Overleg met uw afdeling communicatie en stuur de tekst naar de webmaster. Ook een logo kan hier een plaats krijgen. Het is goed om in deze tekst te laten weten binnen welke termijn een petitionaris kan verwachten dat een petitie in ontvangst wordt genomen, een 'servicenorm'. Hoeveel werkdagen?

Petities aannemen of afwijzen

Als er geen petities zijn voor dit loket verschijnt er alleen een tab 'niet behandeld'. De tabs 'ondertekenbaar maken', 'in behandeling' en 'afgehandeld' verschijnen niet.

Nadat een petitietekst door een petitionaris is geschreven klikt de petitionaris, dus niet "de lokettist", op een knopje 'ondertekenbaar maken', eventueel met een begeleidende tekst. Dit verschijnt onder de tab 'voortgang'. Het is dan aan de lokettist om te besluiten wat te doen met deze petitie. Kijk even naar de [petitiecriteria] en besluit dan de petitie toe te laten of af te wijzen.

Klik daarvoor op de knop 'wijzig deze petitie' en ga dan naar het tabblad 'voortgang' en schrijf de reden voor afwijzing of een begeleidende instructie bij het aannemen. Bijvoorbeeld 'Wegens reces datum van overhandiging twee weken later' of andere wijzigingen die u heeft aangebracht in de petitie. Als de petitie zo terugkomt in de 'concept' fase kan de petitionaris weer wijzigingen aanbrengen. Als de petitie aangenomen is dan kan de petitionaris er alleen nog nieuwsberichten bij schrijven, de tekst kan niet meer aangepast worden.

Petitie overhandiging