Markdown

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 5 okt 2017 om 16:43

Ga naar: navigatie, zoeken

Hier staat de Engelstalige handleiding van Markdown die nog verder vertaald en samengevat moet worden in dit handboek zodat petitionarissen mooie nieuwsupdates kunnen schrijven bij hun petitie. Met mooie opmaak, geïllustreerd met plaatjes.

Voor het verwerken van een link gebruikt u deze schrijfwijze:

[het stukje tekst dat u klikbaar wilt hebben](http://domein.nl/paginawaarunaarverwijs.html) 

Een plaatje verwerken in een nieuwsbericht vergt een truuk (vooralsnog, in 2017). U verwerkt dan dit als link naar het plaatje in het nieuwsbericht:

![Beschrijving van het plaatje voor blinden](https://https://petities.nl/system/uploads/4cijfers/listing/naamplaatje.png)

Het plaatje moet bij ons van de server komen om een technische reden (anders gaat het https-certificaat kapot).

Het uploaden doet u door het als plaatje bij uw petitie toe te voegen. Dat plaatje heeft een adres die u kunt opvragen door op het plaatje bij de petitie te klikken met de control-knop of iets dergelijks ingedrukt. Dan verschijnt de keuze om de lokatie van het plaatje te kopiëren. Iets als https://petities.nl/system/uploads/4cijfers/listing/naamplaatje.jpg?langcijfer bewaart u dan als link en die gebruikt u zoals hierboven staat.

Dat plaatje blijft bewaard, ook als u daarna weer een ander plaatje (of een eerder plaatje opnieuw) toevoegt als illustratie bij uw petitie. De laatste blijft altijd het plaatje die bij de petitie hoort.