Moderator workflow beter: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(NBN-62633-647)
Regel 2: Regel 2:
 
== Verbeteringen van de workflow van de moderator door meer te automatiseren in versie 2021 ==
 
== Verbeteringen van de workflow van de moderator door meer te automatiseren in versie 2021 ==
  
 +
* met 1 klik vanuit een petitie naar bijbehorende ActiveAdmin petitiepagina, ondertekenaars en gebruiker (en terug)
 
* Reminder e-mail sturen naar petitionaris: onderteken zelf, verstuur daarna uitnodigingen, koppel de petitie aan een lokatie, etc.
 
* Reminder e-mail sturen naar petitionaris: onderteken zelf, verstuur daarna uitnodigingen, koppel de petitie aan een lokatie, etc.
 
* Makkelijk lokaliseren van een petitie, adres maar ook groter gebied.
 
* Makkelijk lokaliseren van een petitie, adres maar ook groter gebied.

Versie van 15 dec 2020 om 07:22

Verbeteringen van de workflow van de moderator door meer te automatiseren in versie 2021

  • met 1 klik vanuit een petitie naar bijbehorende ActiveAdmin petitiepagina, ondertekenaars en gebruiker (en terug)
  • Reminder e-mail sturen naar petitionaris: onderteken zelf, verstuur daarna uitnodigingen, koppel de petitie aan een lokatie, etc.
  • Makkelijk lokaliseren van een petitie, adres maar ook groter gebied.
  • Na het toekennen van het subdomein en een checkboxje automatisch aankondigen via sociale media en links naar die aankondigingen op de bijbehorende petitiepagina en een Wikipedia-link erover kiezen
  • Bij het afwijzen van een petitie een geselecteerde standaard feedback terugsturen naar de petitionaris, eventueel aangevuld met wat extra tekst die bij het modereren in een open veld ingetikt kan worden. Afwijzen kan definitief zijn of terug naar concept. In geval van definitief afwijzen ook de petitie strippen van privacy-gevoelige informatie en de gebruiker ook wissen als die geen andere petities heeft.
  • Reminder e-mail sturen naar petitionaris over de einddatum. Als die op de default staat dan precies een week na de start vragen om erover na te denken en een goede te kiezen (of de petitie in te trekken!). Daarna een week voor het verstrijken (als dat minstens 2 weken later is) een reminder over het opnieuw verlengen (liefst met 1 klik in de mail een week erbij) en suggesties over het voorbereiden van de overhandiging. Die suggesties zijn dan afhankelijk van de ontvanger die ingesteld is. Ontvanger bijstellen kan ook (met waarschuwing over aan wie overhandigen.
  • Reminder sturen over het campagne voeren. Als er geen ondertekening verschijnt binnen een dag, dan vragen minstens zelf te ondertekenen en bekenden uit te nodigen.
  • Wissen en nasturen van petitie en petitionaris gegevens (tenzij nog andere petities) met 1 druk op de knop op verzoek en zolang er geen ondertekeningen zijn.
  • Petities als spam voorkomen of automatisch opruimen
  • Bij het versturen van een antwoord duidelijker maken dat gegevens vanzelf gewist worden, dat men niet op een nieuwsbrief of wat dan ook geabonneerd is (tenzij men daarvoor heeft gekozen): "Geef ons een reden om uw gegevens te bewaren, als u ons niet stopt gaan we al uw gegevens onherroepelijk wissen! Doe niks en wat u intypte verdwijnt over 30 dagen. Zet snel een vinkje voor voortgangsberichten of zichtbaar ondertekenen en het blijft wèl bewaard."