Niet over gedrag

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 28 mei 2020 om 23:30 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een petitie die over het gedrag van mensen gaat wordt afgewezen met deze tekst of een variant erop. ---- REDEN VOOR AFWIJZING Helaas, petities.nl is voor petit...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een petitie die over het gedrag van mensen gaat wordt afgewezen met deze tekst of een variant erop.


REDEN VOOR AFWIJZING

Helaas, petities.nl is voor petities aan de overheid en dergelijke monopolisten. Uw petitie gaat over een sociale afspraak tussen burgers onderling. De overheid gaat daar niet over.

- U bent volledig vrij om andere burgers te overtuigen zich anders, naar uw wens, te gedragen. Als er wetten zijn die dit moeilijk maken kunt u natuurlijk wel een petitie daarover starten.

- Een uitweg is om samen met anderen een organisatie op te richten (als die er niet al is) en daarvoor steun in de vorm van subsidie of publiciteit te vragen. Dat kan wel met een petitie.

- Een laatste mogelijkheid om aandacht voor iets te vragen is door te vragen of de Koning op bezoek komt. Dat kan met een brief die ook de vorm van een petitie kan aannemen. Omdat uiteindelijk een minister verantwoordelijk is voor wat de Koning doet zijn alleen niet-controversiële bezoeken mogelijk. Aftasten of iets controversieel is kan door zo'n afwijzing aan te vragen, wat ook bruikbaar is bij het trekken van aandacht.