Ondertekenaar: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(wat weten we over de ondertekenaars?)
(geen verschil)

Versie van 5 dec 2008 om 13:46

Wat weten we over de ondertekenaars van petities?

  • Verreweg de meeste ondertekenaars vinden de petitie doordat ze een e-mail hebben ontvangen van een andere ondertekenaar met daarin de vraag om ook te tekenen. Vergeet dus niet andere mensen uit te nodigen om ook te ondertekenen!
  • Daarna komen de meeste ondertekenaars via met een rechtstreekse werkende link op een grote website met veel lezers naar de petitie. De petitie op radio, televisie of in een papieren krant vermelden heeft nauwelijks invloed op het aantal ondertekenaars.
  • Voordat men zelf een petitie start tekent men eerst zelf een petitie.
  • 1 van de 40 ondertekenaars bevestigt zijn of haar ondertekening niet. Bijvoorbeeld omdat de bevestigingsmail nooit aankomt omdat het e-mailadres verkeerd is ingevoerd of omdat er geen e-mail ontvangen kon worden op dat adres door een volle mailbox.
  • De overgrote meerderheid van de ondertekenaars tekent met een adres met achter de @-sign de naam van een internetprovider en niet een eigen naam of bedrijfsnaam. Populair zijn de volgende 30 providers, nog niet gesorteerd op frequentie:

gmail.com hotmail.com planet.nl chello.nl zeelandnet.nl home.nl hetnet.nl zonnet.nl hccnet.nl 12move.nl live.nl wannadoo.nl casema.nl tiscali.nl xs4all.nl quicknet.nl yahoo.com freeler.nl orange.nl kpnplanet.nl worldonline.nl yahoo.co.uk telfort.nl wxs.nl upcmail.nl msn.com versatel.nl tele2.nl kabelfoon.n caiway.nl