Op papier

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 23 sep 2017 om 20:39

Ga naar: navigatie, zoeken

Sommige petitionarissen verzamelen ook handtekeningen op papier die opgeteld worden bij de ondertekeningen op petities.nl. Om dat aan te moedigen en makkelijk te maken bieden ze dan op een campagnewebsite bij de petitie een document (PDF of .doc) aan om af te drukken en handtekeningen op te plaatsen. Het is zaak om die lijst op te sturen naar de petitionaris en niet naar de stichting Petities.nl. Als u die toch naar ons stuurt dan bereikt die niet of te laat de petitionaris. Als u een dergelijke handtekeningenlijst sjabloon klaar zet is het dan ook verstandig om op de lijst het postadres te vermelden waar de ingevulde lijst naar moet worden opgestuurd.

De petitionaris controleert dan of de ondertekenaars op de papieren lijst niet al voorkomen als ondertekenaar op petities.nl en telt elke nieuwe ondertekenaar op bij het totale aantal ondertekeningen.

Om het verzamelen op papier te vereenvoudigen hebben we alvast een formulier gemaakt die u zelf kunt afmaken. Beschikbaar in ODS en XLS-formaat. Zo komt het eruit te zien (PDF-voorbeeld). Het is dan wel zinnig om een printje van de petitiepagina erbij te laten zien.

Beter nog, neem een tablet of computer mee. Die kunt erbij halen als mensen het goed vinden om gelijk online te ondertekenen. Dat bespaart een hoop werk later en de ondertekening telt gelijk mee. Ook kan de ondertekenaar dan later het antwoord op de petitie per e-mail ontvangen. Als het mogelijk is, vraag ze dan ook of ze ter plekke op een smartphone hun e-mail kunnen ontvangen. Vraag ze de link in de bevestigingsmail gelijk willen aanklikken, om zeker te zijn dat het goed gaat. Suggereer ze dan ook om aan te vinken dat ze e-mail willen ontvangen. "Het zijn er toch maar drie maximaal, daarna houdt het vanzelf op."