Persbericht

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 28 jan 2007 om 14:39

Ga naar: navigatie, zoeken

Deze uitgever legt goed uit hoe ze persberichten graag ontvangen. Het komt op het volgende neer:

  • goede onderwerp-regel
  • geen attachments
  • verwijzingen naar website voor meer (zoals beeldmateriaal)
  • adressen in de Bcc-regel, niet in de To-regel

Nationaal

De webmaster van Petities.nl houdt een mailinglist bij met honderden redactie-adressen. Via die mailinglist kun je het persbericht versturen, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van vergelijkbare commerciële diensten zoals Persberichten.com en Nieuwsbank.nl.

Regionaal

Regionaal zijn er dertien publieke regionale omroepen: Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Drenthe, RTV Oost, Omroep Gelderland, Omroep Flevoland, Omroep Zeeland, Omroep Brabant, L1 Radio&TV (Limburg), RTV West, RTV Rijnmond, RTV Noord-Holland, RTV Utrecht. Als je ze benadert kies je een regionaal perspectief. Dat is vaak wat lastig, dus kan je beter meerdere lokale voorbeelden geven om het 'regionaal' te maken.

Lokaal

Erg toegankelijk zijn de lokale omroepen, als je tenminste een persbericht stuurt met een nadrukkelijk lokale insteek. De veronderstelling is vaak ook dat je zelf inwoner bent. De organisatie van lokalen omroepen houdt een lijst met krap 300 lokale omroepen bij. Heb je een petitie met een nationale of regionale strekking, dan moet je dus een persbericht erover 'op maat maken' met lokale voorbeelden. Zoiets is eigenlijk alleen haalbaar als je de lokale situatie zelf kent, dus daarom moet je medestanders van je petitie vragen om zelf de lokale radio te benaderen met een verhaal over de lokale situatie.