Voorkeurstemmen: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Heeft u politieke ambities en zoekt u (voorkeur)stemmen? Als u een petitie start is er altijd een deel dat graag informatie blijft ontvangen over de petitie. Dat b...')
 
(geen verschil)

Huidige versie van 7 feb 2021 om 10:51

Heeft u politieke ambities en zoekt u (voorkeur)stemmen?

Als u een petitie start is er altijd een deel dat graag informatie blijft ontvangen over de petitie. Dat blijft in principe mogelijk tot het moment dat men zichzelf uitschrijft (het vinkje weghaalt). Dat is zo omdat een petitie altijd weer opnieuw in de actualiteit kan komen, met bijbehorende actie (bijvoorbeeld een nieuwe petitie).

Zo kunt u als petitionaris een e-mail sturen naar de ondertekenaars van uw (succesvolle) petitie met de vraag om in het stemhokje u te belonen met een (voorkeur)stem aangezien u de capaciteiten heeft om iets te bereiken in de politiek. Dat lukt als petitionaris en dat wilt u doorzetten als volksvertegenwoordiger. Als u succesvol was met lokale petities kunt u die gebruiken voor een plek als raadslid of Kamerlid en met nationale petities als Kamerlid. Als u gaat voor landelijk en u mailt naar de ondertekenaars van een lokale petitie dan is het goed om uzelf te profileren als de regiostem.

Hou er wel rekening mee dat veel ontvangers van de mail gelijk daarmee hun abonnement opzeggen. Vraag ze dan ook vooral om u te volgen of een e-mailadres of 06 aan u te geven om over uw kandidatuur op zich updates te ontvangen. En natuurlijk geeft u ook een update over de petitie zelf, een retrospectief hoe het ging van begin tot einde.