Voortgangsbericht: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(met link naar overhandiging)
k
 
(19 tussenliggende revisies door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Een [[petitionaris]] mag in totaal drie voortgangsberichten laten versturen naar de [[ondertekenaar]]s (exclusief degenen die geen mail willen ontvangen). Mailt u als petitionaris een tekst naar webmaster@petities.nl en de verspreiding wordt verzorgd.
+
Een [[petitionaris]] mag voortgangsberichten laten versturen naar de [[ondertekenaar]]s (exclusief degenen die geen mail willen ontvangen). Mailt u als petitionaris een tekst naar webmaster@petities.nl en de verspreiding en eindredactie doen wij. De petitionaris krijgt zelf geen toegang tot de e-mail om de [[privacy]] van ondertekenaars te beschermen. De zekerheid dat ze dit onder controle hebben zorgt dat ze makkelijker durven te ondertekenen, minder angst voor [[spam]].  
  
Een goed moment om een bericht te versturen is voor de [[overhandiging]] zodat u ondertekenaars op kunt roepen om erbij te zijn. Na de [[overhandiging]] moet er een [[antwoord]] komen wat natuurlijk ook naar de [[ondertekenaar]]s moet in een voortgangsbericht.  
+
Een goed moment om een bericht te versturen is voor de [[overhandiging]] zodat u ondertekenaars op kunt roepen om erbij te zijn. Na de [[overhandiging]] moet er een [[antwoord]] komen. Dat gaat naar '''alle''' [[ondertekenaar]]s in een [[antwoordbericht]] wat naast de petitie komt te staan.  
  
Het is ook verstandig elk voortgangsbericht als nieuwsbericht naast de petitie te zetten. Dan vinden mensen het bijvoorbeeld als ze op hun eigen naam zoeken en zo weer eens bij de petitie uitkomen. Voorbeelden van een voortgangsberichten als [[nieuwsbericht]] zijn:
+
Het is ook verstandig elk voortgangsbericht als [[nieuwsbericht]] naast de petitie te zetten, dat is aan u als petitionaris. Dan vinden mensen het bijvoorbeeld als ze op hun eigen naam zoeken en zo weer eens bij de petitie uitkomen. Nieuwe ondertekenaars kunnen dan ook de stand van zaken lezen en zien dat er leven in zit.
  
* Meer Plezier met Minder Vuurwerk, bericht [http://petities.nl/nieuws/voortgangsbericht-1--2?page=36 1], [http://petities.nl/nieuws/voortgangsbericht-2?page=36 2], [http://petities.nl/nieuws/voortgangsbericht-3?page=36 3]
+
Hieronder staat het sjabloon waar de door de petitionaris aangeleverde tekst in verschijnt. Er komt nog een logo boven en het zal er ook op een mobiele telefoon goed uit zien. [https://petities.nl/system/uploads/22529/original/Screenshot_2021-05-14_at_18.55.36.png Zo ziet het eruit]
* Fiets Veilig Amsterdam, bericht [http://petities.nl/nieuws/voortgangsbericht-3--2?page=18 3]
+
* en zie verder een zoekopdracht ernaar via Google [http://www.google.nl/search?q=site%3Apetities.nl+voortgangsbericht]
+
  
De formulering om het voortgangsbericht ook naast de petitie te plaatsen is:
+
==Sjabloon voortgangsbericht==
  
Op $datum$ is onderstaande tekst als eerste voortgangsbericht verzonden naar alle ondertekenaars van deze petitie die aangegeven hebben op de hoogte gehouden te willen worden.
+
'''Onderwerp:''' Petitie <naam petitie>, voortgangsbericht <nummer>
 +
----
  
Dit is de voorgestelde nieuwe formulering, voor de oude, zie dit lemma voor 24 augustus 2011.  
+
(logo Petities.nl)
 
+
Hieronder staan de sjablonen waar de door de petitionaris aangeleverde tekst in verschijnt. Het is goed om hier alvast rekening mee te houden.
+
 
+
==Sjabloon eerste voortgangsbericht==
+
 
+
Subject: <naam petitie>, voortgangsbericht 1
+
  
 
Geachte <naam ondertekenaar>,
 
Geachte <naam ondertekenaar>,
  
Op <datum ondertekenen> om <tijd ondertekenen> uur heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. Namens de petitionaris(sen) stuurt Petities.nl u het eerste voortgangsbericht. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.
+
Op <datum ondertekenen> heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>' met <e-mailadres> als e-mailadres.  
  
$naampetitionaris$:
+
Namens de petitionaris(sen) stuurt Petities.nl u het <nummer> voortgangsbericht over de petitie. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven. Op uw persoonlijke pagina kunt u dit veranderen, de link daarnaar staat onderaan deze mail. <if status is ondertekenbaar>Daar kunt u ook makkelijk uitnodigingen om ook te ondertekenen versturen.
  
Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris.
+
Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.
Suggestie: Wilt u de petitie verder helpen? Heeft u ervaring met het spreken voor groepen,
+
kunt u een huiskamer-bijeenkomst organiseren, heeft u ervaring met het te woord staan van
+
journalisten, bent u professioneel expert op een gebied waar de petitie over gaat? Mail dat
+
of een andere reactie naar de petitionaris op: $emailpetitionaris$
+
+
En in de footer:
+
  
STOPZETTEN E-MAILS
 
  
U heeft bij het ondertekenen aangegeven e-mails te willen ontvangen. Als u van gedachten bent veranderd en de resterende twee e-mails niet wilt ontvangen dan kunt u dat aangeven op <http://www.petities.nl/bevestiging/unieke-url-uit-bevestigingsmail/>
+
----
  
Uw gegevens zijn beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.
+
'''TITEL/ONDERWERP IN VET EN HOOFDLETTERS'''
  
==Sjabloon tweede voortgangsbericht==
+
Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris. Eventueel met één plaatje. De aanhef kan de naam van de petitionaris gebruiken zoals
  
Subject: <naam petitie>, voortgangsbericht 2
+
Beste <naam ondertekenaar>,  
  
Geachte <naam ondertekenaar>,
+
of Beste inwoner van <woonplaats>,  
  
Op <datum ondertekenen> om <tijd ondertekenen> uur heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. Namens de petitionaris(sen) stuurt Petities.nl u het tweede voortgangsbericht. U ontving het vorige bericht op <datum vorige bericht>, terug te lezen naast de petitie op $urlpetitie$. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.
+
Suggestie: Wilt u de petitie verder helpen? Heeft u ervaring met het spreken voor groepen, kunt u een huiskamer-bijeenkomst organiseren, heeft u ervaring met het te woord staan van journalisten, bent u professioneel expert op een gebied waar de petitie over gaat? Mail dat of een andere reactie naar de petitionaris op: $emailpetitionaris$
 +
 +
In de footer staat (voor zover van toepassing):
  
$naampetitionaris$:
 
  
Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris.
+
----
Suggestie: Kom naar de overhandiging van de petitie. Schrijf een motivatie bij uw ondertekening naar...
+
+
En in de footer:
+
  
STOPZETTEN E-MAILS
+
Het onderstaande is vertrouwelijk, stuur dit niet door. Uw ondertekening kan erdoor beschadigen.
  
U heeft bij het ondertekenen aangegeven e-mails te willen ontvangen. Als u van gedachten bent veranderd en de laatste e-mail, met het antwoord op de petitie, niet wilt ontvangen dan kunt u dat aangeven op <http://www.petities.nl/bevestiging/unieke-url-uit-bevestigingsmail/>
+
'''ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?'''
  
Uw gegevens zijn beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.  
+
Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam kan het zijn dat u uw ondertekening als resultaat ziet. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan door een vinkje weg te halen op uw persoonlijke pagina.
  
 +
Als u nu kiest voor een onzichtbare ondertekening dan kan het nog enige weken duren voor de zoekmachines dit opmerken.
  
==Sjabloon laatste voortgangsbericht==
+
'''STOPZETTEN E-MAILS'''
  
Subject: <naam petitie>, laatste voortgangsbericht
+
U heeft bij het ondertekenen aangegeven nieuws over de petitie te willen ontvangen. Wilt u dat niet meer? Haal dan het vinkje weg op uw persoonlijke pagina.
  
Geachte <naam ondertekenaar>,
+
We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.
  
Op <datum ondertekenen> om <tijd ondertekenen> uur heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. $Namens de petitionaris(sen) en de ontvanger van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$ U ontving eerder een voortgangsbericht op <datum eerste bericht> $en <datum eventuele tweede bericht>$, terug te lezen naast de petitie op $urlpetitie$. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.
+
'''UW PERSOONLIJKE PAGINA'''
  
$naampetitionaris$:
+
De link naar uw persoonlijke pagina is persoonlijk, zoals een wachtwoord. Deel deze niet met anderen!
  
Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris van de petitie.  
+
https://petities.nl/ondertekening/$uniquelink$
  
Het antwoord van de ontvanger van de petitie, $ontvanger$:
 
 
Het antwoord van de gemeenteraad, voorzitter van de kamercommissie of wat dan ook.
 
 
De petitie is door $aantalondertekenaars$ ondertekend. De eerste ondertekening was op $datumeersteondertekening$ en de laatste op $datumlaatsteondertekening$. De meeste ondertekeningen kwamen binnen op dag $drukstedag$.
 
 
En in de footer:
 
  
UW GEGEVENS ZIJN NU GEWIST
+
'''STEUN PETITIES.NL'''
  
De gegevens die we van u bewaarden zijn na het versturen van deze e-mail gewist. We bewaren nog wel uw naam en woonplaats als u heeft aangegeven dat u zichtbaar wilt zijn als ondertekenaar van deze petitie. Zodra u aangeeft dat u niet zichtbaar wilt zijn op <http://www.petities.nl/bevestiging/unieke-url-uit-bevestigingsmail/> dan worden ook die gegevens gewist.  
+
Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie http://petities.nl/doneren voor details.
  
Uw gegevens zijn beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.
 
  
Bent u petities.nl dankbaar? Dan kunt u ons steunen. Zie http://handboek.petities.nl/wiki/Petities:Financieel_bijdragen
 
  
Aantekening, het is afwachten of petitionaris en/of ontvanger wel tekst aanleveren. Daarom is de zin
 
$Namens de petitionaris(sen) en de ontvanger van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$
 
variabel met drie varianten: Namens de petitionaris(sen) van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$
 
$Namens de de ontvanger van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$
 
$Er is geen antwoord op de petitie gekomen.$
 
  
 
[[Category:Standaardmails]]
 
[[Category:Standaardmails]]

Huidige versie van 14 mei 2021 om 18:00

Een petitionaris mag voortgangsberichten laten versturen naar de ondertekenaars (exclusief degenen die geen mail willen ontvangen). Mailt u als petitionaris een tekst naar webmaster@petities.nl en de verspreiding en eindredactie doen wij. De petitionaris krijgt zelf geen toegang tot de e-mail om de privacy van ondertekenaars te beschermen. De zekerheid dat ze dit onder controle hebben zorgt dat ze makkelijker durven te ondertekenen, minder angst voor spam.

Een goed moment om een bericht te versturen is voor de overhandiging zodat u ondertekenaars op kunt roepen om erbij te zijn. Na de overhandiging moet er een antwoord komen. Dat gaat naar alle ondertekenaars in een antwoordbericht wat naast de petitie komt te staan.

Het is ook verstandig elk voortgangsbericht als nieuwsbericht naast de petitie te zetten, dat is aan u als petitionaris. Dan vinden mensen het bijvoorbeeld als ze op hun eigen naam zoeken en zo weer eens bij de petitie uitkomen. Nieuwe ondertekenaars kunnen dan ook de stand van zaken lezen en zien dat er leven in zit.

Hieronder staat het sjabloon waar de door de petitionaris aangeleverde tekst in verschijnt. Er komt nog een logo boven en het zal er ook op een mobiele telefoon goed uit zien. Zo ziet het eruit

Sjabloon voortgangsbericht

Onderwerp: Petitie <naam petitie>, voortgangsbericht <nummer>


(logo Petities.nl)

Geachte <naam ondertekenaar>,

Op <datum ondertekenen> heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>' met <e-mailadres> als e-mailadres.

Namens de petitionaris(sen) stuurt Petities.nl u het <nummer> voortgangsbericht over de petitie. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven. Op uw persoonlijke pagina kunt u dit veranderen, de link daarnaar staat onderaan deze mail. <if status is ondertekenbaar>Daar kunt u ook makkelijk uitnodigingen om ook te ondertekenen versturen.

Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.TITEL/ONDERWERP IN VET EN HOOFDLETTERS

Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris. Eventueel met één plaatje. De aanhef kan de naam van de petitionaris gebruiken zoals

Beste <naam ondertekenaar>,

of Beste inwoner van <woonplaats>,

Suggestie: Wilt u de petitie verder helpen? Heeft u ervaring met het spreken voor groepen, kunt u een huiskamer-bijeenkomst organiseren, heeft u ervaring met het te woord staan van journalisten, bent u professioneel expert op een gebied waar de petitie over gaat? Mail dat of een andere reactie naar de petitionaris op: $emailpetitionaris$

In de footer staat (voor zover van toepassing):Het onderstaande is vertrouwelijk, stuur dit niet door. Uw ondertekening kan erdoor beschadigen.

ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?

Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam kan het zijn dat u uw ondertekening als resultaat ziet. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan door een vinkje weg te halen op uw persoonlijke pagina.

Als u nu kiest voor een onzichtbare ondertekening dan kan het nog enige weken duren voor de zoekmachines dit opmerken.

STOPZETTEN E-MAILS

U heeft bij het ondertekenen aangegeven nieuws over de petitie te willen ontvangen. Wilt u dat niet meer? Haal dan het vinkje weg op uw persoonlijke pagina.

We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.

UW PERSOONLIJKE PAGINA

De link naar uw persoonlijke pagina is persoonlijk, zoals een wachtwoord. Deel deze niet met anderen!

https://petities.nl/ondertekening/$uniquelink$


STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie http://petities.nl/doneren voor details.