Voortgangsbericht

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 24 aug 2013 om 16:28 (Sjabloon eerste voortgangsbericht)

Ga naar: navigatie, zoeken

Een petitionaris mag in totaal drie voortgangsberichten laten versturen naar de ondertekenaars (exclusief degenen die geen mail willen ontvangen). Mailt u als petitionaris een tekst naar webmaster@petities.nl en de verspreiding wordt verzorgd.

Een goed moment om een bericht te versturen is voor de overhandiging zodat u ondertekenaars op kunt roepen om erbij te zijn. Na de overhandiging moet er een antwoord komen wat natuurlijk ook naar de ondertekenaars moet in een voortgangsbericht.

Het is ook verstandig elk voortgangsbericht als nieuwsbericht naast de petitie te zetten. Dan vinden mensen het bijvoorbeeld als ze op hun eigen naam zoeken en zo weer eens bij de petitie uitkomen. Voorbeelden van een voortgangsberichten als nieuwsbericht zijn:

  • Meer Plezier met Minder Vuurwerk, bericht 1, 2, 3
  • Fiets Veilig Amsterdam, bericht 3
  • en zie verder een zoekopdracht ernaar via Google [1]

De formulering om het voortgangsbericht ook naast de petitie te plaatsen is:

Op $datum$ is onderstaande tekst als eerste voortgangsbericht verzonden naar alle ondertekenaars van deze petitie die aangegeven hebben op de hoogte gehouden te willen worden.

Dit is de voorgestelde nieuwe formulering, voor de oude, zie dit lemma voor 24 augustus 2011.

Hieronder staan de sjablonen waar de door de petitionaris aangeleverde tekst in verschijnt. Het is goed om hier alvast rekening mee te houden.

Sjabloon eerste voortgangsbericht

Subject: <naam petitie>, voortgangsbericht 1

Geachte <naam ondertekenaar>,

Op <datum ondertekenen> om <tijd ondertekenen> uur heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. Namens de petitionaris(sen) stuurt Petities.nl u het eerste voortgangsbericht. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.

$naampetitionaris$:

Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris.
Suggestie: Wilt u de petitie verder helpen? Heeft u ervaring met het spreken voor groepen,
kunt u een huiskamer-bijeenkomst organiseren, heeft u ervaring met het te woord staan van
journalisten, bent u professioneel expert op een gebied waar de petitie over gaat? Mail dat
of een andere reactie naar de petitionaris op: $emailpetitionaris$

En in de footer (voor zover van toepassing):


ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?

Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam ziet u deze pagina in sommige gevallen als resultaat. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan via: http://petities.nl/ondertekening/$uniekelink$

Vanaf het moment dat u gekozen heeft voor een onzichtbare ondertekening kan het nog enige weken duren voor deze ondertekening niet meer vindbaar is via zoekmachines.

STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie http://petities.nl/doneren voor details.

STOPZETTEN E-MAILS

U heeft bij het ondertekenen aangegeven maximaal drie e-mails te willen ontvangen. Als u van gedachten bent veranderd en de resterende e-mails niet wilt ontvangen dan kunt u dat aangeven op: http://petities.nl/ondertekening/$uniekelink$

We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.

Sjabloon tweede voortgangsbericht

Subject: <naam petitie>, voortgangsbericht 2

Geachte <naam ondertekenaar>,

Op <datum ondertekenen> om <tijd ondertekenen> uur heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. Namens de petitionaris(sen) stuurt Petities.nl u het tweede voortgangsbericht. U ontving het vorige bericht op <datum vorige bericht>, terug te lezen naast de petitie op $urlpetitie$. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.

$naampetitionaris$:

Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris.
Suggestie: Kom naar de overhandiging van de petitie. Schrijf een motivatie bij uw ondertekening naar...

En in de footer:

STOPZETTEN E-MAILS

U heeft bij het ondertekenen aangegeven e-mails te willen ontvangen. Als u van gedachten bent veranderd en de laatste e-mail, met het antwoord op de petitie, niet wilt ontvangen dan kunt u dat aangeven op <http://www.petities.nl/bevestiging/unieke-url-uit-bevestigingsmail/>

Uw gegevens zijn beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.


Sjabloon laatste voortgangsbericht

Subject: <naam petitie>, laatste voortgangsbericht

Geachte <naam ondertekenaar>,

Op <datum ondertekenen> om <tijd ondertekenen> uur heeft u de petitie '<naam petitie>' ondertekend als '<naam ondertekenaar>' uit '<plaats ondertekenaar>'. U heeft aangegeven op de hoogte te willen blijven van de voortgang van het initiatief met maximaal drie mails. $Namens de petitionaris(sen) en de ontvanger van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$ U ontving eerder een voortgangsbericht op <datum eerste bericht> $en <datum eventuele tweede bericht>$, terug te lezen naast de petitie op $urlpetitie$. Stuur uw reactie op het onderstaande niet naar petities.nl, maar naar de petitionaris, $naampetitionaris$, op adres <e-mailadres petitionaris>.

$naampetitionaris$:

Tot zo ver de header, dan de body aangeleverd door de petitionaris van de petitie. 

Het antwoord van de ontvanger van de petitie, $ontvanger$:

Het antwoord van de gemeenteraad, voorzitter van de kamercommissie of wat dan ook. 

De petitie is door $aantalondertekenaars$ ondertekend. De eerste ondertekening was op $datumeersteondertekening$ en de laatste op $datumlaatsteondertekening$. De meeste ondertekeningen kwamen binnen op dag $drukstedag$.

En in de footer:

UW GEGEVENS ZIJN NU GEWIST

De gegevens die we van u bewaarden zijn na het versturen van deze e-mail gewist. We bewaren nog wel uw naam en woonplaats als u heeft aangegeven dat u zichtbaar wilt zijn als ondertekenaar van deze petitie. Zodra u aangeeft dat u niet zichtbaar wilt zijn op <http://www.petities.nl/bevestiging/unieke-url-uit-bevestigingsmail/> dan worden ook die gegevens gewist.

Uw gegevens zijn beschermd door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven.

Bent u petities.nl dankbaar? Dan kunt u ons steunen. Zie http://handboek.petities.nl/wiki/Petities:Financieel_bijdragen

Aantekening, het is afwachten of petitionaris en/of ontvanger wel tekst aanleveren. Daarom is de zin 
$Namens de petitionaris(sen) en de ontvanger van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$
variabel met drie varianten: Namens de petitionaris(sen) van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$
$Namens de de ontvanger van de petitie stuurt Petities.nl u het laatste voortgangsbericht.$
$Er is geen antwoord op de petitie gekomen.$