WebsiteWishlist: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
k (Hoge prioriteit)
(Normale prioriteit)
Regel 43: Regel 43:
 
* '''(ongetest)''' lokatie van de geadresseerde bij indienen petitie, dat staat er nu niet bij
 
* '''(ongetest)''' lokatie van de geadresseerde bij indienen petitie, dat staat er nu niet bij
 
* '''reproduceerbaar''' Google-plaatje heeft een tekst die buiten het kadertje loopt.
 
* '''reproduceerbaar''' Google-plaatje heeft een tekst die buiten het kadertje loopt.
* '''reproduceerbaar''' de FAQ is niet duidelijk genoeg opgemaakt, anchors erin ontbreken (ReindeR kan dit ook)
+
* <s>'''reproduceerbaar''' de FAQ is niet duidelijk genoeg opgemaakt, anchors erin ontbreken (ReindeR kan dit ook)</s>
 
* '''reproduceerbaar''' Geen handig, sorteerbaar nieuwsoverzicht van alle nieuwsberichten op [http://petities.nl/nieuws/ petities.nl/nieuws] (waar een RSS-feed van moet komen) een nieuwsoverzicht vergelijkbaar met het petitie-overzicht, maar dan naam-> titel, inleverdatum -> datum, petitionaris -> bron (date_until veld kan genegeerd worden). Misschien nog een extra criterium 'behorend bij petitie' of iets dergelijks.
 
* '''reproduceerbaar''' Geen handig, sorteerbaar nieuwsoverzicht van alle nieuwsberichten op [http://petities.nl/nieuws/ petities.nl/nieuws] (waar een RSS-feed van moet komen) een nieuwsoverzicht vergelijkbaar met het petitie-overzicht, maar dan naam-> titel, inleverdatum -> datum, petitionaris -> bron (date_until veld kan genegeerd worden). Misschien nog een extra criterium 'behorend bij petitie' of iets dergelijks.
 
* '''reproduceerbaar''' URLs van oude nieuwsberichten zijn van URL veranderd, oude links werken niet meer. Zo verlies van traffic, want een linkpot.  
 
* '''reproduceerbaar''' URLs van oude nieuwsberichten zijn van URL veranderd, oude links werken niet meer. Zo verlies van traffic, want een linkpot.  

Versie van 5 nov 2008 om 01:02

Wishlist

Op deze pagina kunnen alle ideeën voor wijzigingen aan petities.nl geplaatst worden. Op die manier ontstaat er op een enkele plaats een TODO lijstje met prioriteiten. Er zijn twee onderdelen. Eén voor de code en één voor de inhoud van de site en alles wat er mee te maken heeft, genaamd content.

Vragen over de code

 • Gaan bounces van uitnodigingen ook naar degenen die uitnodiging hebben verstuurd? Ze gaan in ieder geval al naar info@petities.nl, dat is goed.

TODO code

Hoge prioriteit

defecten:

 • (reproduceerbaar) Bij het bewerken van de inhoud van de petitie staat een scherm met invulvelden voor urls. Bij de eerste staat: "zustersite url omschrijving link" Maar naast de petitie verschijnt het uiteindelijk als: discussie over deze petitie. Dus in plaats van 'zustersite' moet daar staan 'discussie over de petitie'. En link 1, link 2 en link 3 moeten ook 'extra informatie' heten.
 • (reproduceerbaar) In nieuwsberichten mogen geen plaatjes opgenomen worden met een <img src> tag, die worden eruit gehaald bij het bewaren ervan. Plaatjes toevoegen lijkt op geen enkele manier te kunnen, behalve door de webmaster in de database zelf. Demo.petities.nl filtert nu geen <img> meer weg. Uploaden e.d. van een afbeelding is (nog) niet geïmplementeerd. --Johan 4 nov 2008 23:39 (UTC)

nog doen:

 • onder de petitie over het Kronkeveld in Almere heb ik nu handmatig gezet dat de petitie behandeld is en daarom niet meer te ondertekenen. Misschien automatiseren?
 • Linken vanaf andere websites naar petities makkelijk maken, niet alleen de gemeentesites, maar ook Hyves, Buurtlink, Facebook, etc. Buurtlink werkt met postcodes, dus daar zouden we petities op basis van postcode kunnen 'insteken' met behulp van ofwel een iFrame of een banner (met live erin aantal ondertekenaars). Zie ook de widgets zoals YouChoose.net ze gebruikt. Nu is het heel lelijk zoals het bijvoorbeeld bij Groningen.nl staat. Almere moet nog een loket integreren op de eigen site lijkt het.
 • Bij uitnodigen vrienden ook complete adressenboeken uploaden mogelijk maken, zoals Facebook dat doet, maar dan wel een extra scherm waar je enkelingen die je niet wil mailen kan afvinken.
 • Petitie moet goed afdrukbaar zijn op een A4tje, liefst met extra regels waar men kan ondertekenen op papier
 • Maar ook de lijst met ondertekenaars moet voor de petitionaris goed afdrukbaar zijn, zoals dat voorheen ging met Johan's scriptje. Alleen wel mooie URL, want men blijkt dat mee af te drukken... johan.deds.nl komt er nu onder elke pagina...
 • Die inleverdatum. Het is verwarrend dat petities nog ondertekenbaar zijn terwijl de datum al is verstreken. Eigenlijk hebben we het over de datum waarop de petitie 'overhandigd' wordt.
 • Herinneringsmail naar ondertekenaars om te bevestigen na een week. In de e-mail uitgebreide instructies met wat te doen als het technisch te moeilijk is. Bijvoorbeeld de e-mail doorsturen naar iemand anders. Bij de stopstalken-petitie tekent een derde niet, 10% is normaal.

wensen:

 • Bij uitnodigen alvast een eerste check doen op de syntax van de geadresseerden. Er gaan nog steeds veel mails naar @opendomein.nl omdat de syntax niet klopt, maar die aan de bounces te zien makkelijk te repareren zouden zijn geweest. Bijvoorbeeld met een extra scherm waarin men dat kan corrigeren. Bijvoorbeeld twee kolommen, met links het adres en de naam van de geadresseerde en rechts een open veld erachter om een adres te corrigeren. "Uw uitnodiging gaat naar onderstaande adressen, maar x ervan lijken niet correct:" (lijst verdachte adressen) "Deze adressen lijken wel goede e-mailadressen: (lijst deugdelijke adressen). Zijn er misschien kant en klare modules met deze functionaliteit op internet te vinden?
 • Registreren van IP-adres en signatuur van de browser als extra veld in database bij de ondertekening, voor betrouwbaarheid en andere leuke statistieken ooit. Veld voor info van moment van ondertekenen en extra veld voor bevestigen (om evt. te vergelijken).

Normale prioriteit

defecten:

 • subdomein wordt nu nog door webmaster in database ingevoerd, zou eigenlijk door petitionaris gekozen moeten worden, misschien combineren met bannertekst laten kiezen
 • Zie http://www.petities.nl/petitie/stralingsrisicos/ en het blok wit tussen petitietekst en petitie ondertekenen. Is onduidelijk, de onderteken venstertjes zouden automatisch naar omhoog moeten gaan bij korte petities.
 • reproduceerbaar Postcode in geval van loket Nederland automatisch invullen op 2511 CR en voor andere loketten ook automatisch invullen lijkt me. Nu vult mijn eigen postcode in. Om dat te voorkomen onder het tabje 'petitionaris' ook het woordje 'uw' voor organisatie, naam, adres en zo. Alles wat daar voor de invulvelden staat. Onder het tabje 'petitie': petitie-naam, kort internetadres, gericht aan, verwachte datum van overhandiging, petitielokatie (postcode), zustersite over petitie, links naar extra informatie, http://, omschrijving en ook moet duidelijk worden gemaakt dat het e-mailadres publiek zal worden gemaakt.
 • reproduceerbaar Opnieuw opvragen van de standaardmail met de link naar http://petities.nl/index.php?start_petition=unique_key aan de petitionaris werkt niet, dat zou onder 'start een petitie' moeten kunnen door hetzelfde e-mailadres in te vullen, waarna een melding volgt met "De link naar uw petitie '$petitienaam' is opnieuw naar uw adres '$email' verzonden. Komt er de komende minuten niets binnen dan zijn er twee mogelijkheden:

1. U heeft uw adres verkeerd ingevoerd. Probeer het opnieuw. 2. De e-mail is door een spamfilter van u of uw provider ondergeschept." in plaats van "Er is een e-mail naar het door u opgegeven adres verzonden. Komt er de komende minuten niets binnen dan zijn er twee mogelijkheden: 1. U heeft uw adres verkeerd ingevoerd. Probeer het opnieuw. 2. De e-mail is door een spamfilter van u of uw provider ondergeschept. Probeer het eventueel opnieuw met een adres bij een andere provider."

 • (reproduceerbaar) petitionaris ziet nu de ondertekeningen met onder andere de informatie ' bevestigd verborgen bovenaan' Dat laatste is nu een checkboxje, maar kan beter een cijfer (uit een pull-down menu?) zijn. Dan kan de positie van de ondertekenaar in de lijst exact worden bepaald door de petitionaris. Nu kan je de volgorde van 'de top' niet bepalen.
 • (reproduceerbaar) de feedback op afgewezen petities is niet zichtbaar, zoals bijvoorbeeld: "- petitie heeft naam van petitionaris, niet van het onderwerp van de petitie - vergelijkbare petitie is al actief, zie pgb.petities.nl" bij petitie 231, dat was wel het plan, hadden we afgekeken van petitions.pm.gov.uk
 • reproduceerbaar Volgorde nieuwsitems (bij petities) moet andersom, want de laatste nieuwitems komen helemaal onderaan, zie bijvoorbeeld over Vroege Vogels bij Kruiskruid
 • reproduceerbaar Bij nieuwsitems werken database velden date_from en date_until niet.
 • reproduceerbaar Alle knoppen om iets te bevestigen werken alleen door erop te klikken, niet door op toetsenbord op return te drukken.
 • reproduceerbaar petitieteksten hebben nu geen maximaal aantal woorden, oplossing om alleen een karaktertellertje mee te laten lopen maar geen harde controle. Wel een waarschuwing in het rood 'lange petitietekst' na submitten. Aantal karakters baseren op het gemiddelde in database nu (ReindeR: uitzoeken).
 • (ongetest) lokatie van de geadresseerde bij indienen petitie, dat staat er nu niet bij
 • reproduceerbaar Google-plaatje heeft een tekst die buiten het kadertje loopt.
 • reproduceerbaar de FAQ is niet duidelijk genoeg opgemaakt, anchors erin ontbreken (ReindeR kan dit ook)
 • reproduceerbaar Geen handig, sorteerbaar nieuwsoverzicht van alle nieuwsberichten op petities.nl/nieuws (waar een RSS-feed van moet komen) een nieuwsoverzicht vergelijkbaar met het petitie-overzicht, maar dan naam-> titel, inleverdatum -> datum, petitionaris -> bron (date_until veld kan genegeerd worden). Misschien nog een extra criterium 'behorend bij petitie' of iets dergelijks.
 • reproduceerbaar URLs van oude nieuwsberichten zijn van URL veranderd, oude links werken niet meer. Zo verlies van traffic, want een linkpot.
 • reproduceerbaar uitnodigingsformulier is dom, herkent geen adressen (= iets met @ in het midden en een TLD aan het einde) en dus mailt allemaal rotzooi naar adressen at mom.opendomein.nl
 • reproduceerbaar na uitnodigingen versturen via uitnodigingsformulier geen melding als 'uw uitnodiging is verstuurd naar:' en dan een lijstje adressen. Nu knal je gelijk terug naar de petitie, je weet niet of het goed is gegaan, geen melding. Eigenlijk moet er een scherm komen waarbij men opnieuw kan uitnodigen onder de melding waar de uitnodigingen naartoe zijn gegaan. Een permanente loop, tot men wegklikt.

nog doen:

 • Gericht aan county/counsil/district vertalen bij tonen petitie (waar sloeg dit ook alweer op?)
 • Bij nieuwe petities die geen loket hebben een standaardmail naar info@ gemeente (ReindeR: stel tekst standaardmail op)
 • Webrichtlijnen conform maken
 • De andere petities in het land, zoals op de petities.startpagina.nl vermeld, ook vermelden in het overzicht door ze een eigen entry te geven in de database te geven.
 • Plaatjes toevoegen bij newsitems werkt niet vanuit interface voor petitieloket of petitionaris
 • Ook sortering van ondertekenaars mogelijk maken op datum, (achter)naam en functie
 • De tagcloud activeren!
 • Functie/zelfbeschrijvingsveld verplicht invullen
 • Duidelijke melding op de plek van de 'Bevestig'-knop als een petitie niet ondertekenbaar is door het verlopen van de termijn
 • Na het ondertekenen een melding met de hoeveelste ondertekenaar je bent en link naar de pagina waar die ondertekening staat (als openbaar)
 • Petities moeten terug te trekken zijn door petitionaris, maar wel met motivatie.
 • Standaardmail over starten petitie zegt niet dat je de e-mail ook kan gebruiken om later toegang te krijgen tot je petitie.
 • De lijst met lopende petities een extra check laten doen of de datum van overhandigen petitie ook in het verleden ligt. Dan niet tonen op de voorpagina.
 • Checken of petitionaris wel e-mail krijgt als overhandigingsdatum nadert (kan ReindeR ook doen)

wensen:

 • misschien de Google-maps bij een petitie naar de rechterkolom, want een ondertekenaar schreef:

"Het scherm wordt wat te groot afgebeeld, ik heb de weergave iets moeten verleinen en toen kon ik pas het onderste gedeelte invullen. wllicht hindert dat enkele mensen om het in te vullen.

-- User-agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 5.1; Trident/4.0; AtHome033; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.1; AtHome033; AtHome033) Client-IP: 82.171.43.150 Referrer: http://www.petities.nl/contact "

 • een lokettist moet een petitie zelf aan een ander loket kunnen richten als een petitie aan het verkeerde adres/loket is gericht, nu wordt een petitie gemotiveerd afgewezen in plaats van doorgezet naar het juiste loket. Met andere woorden, het doorgeven van een petitie van het ene loket naar het andere makkelijker maken, nu moet webmaster in database de target_organisation_id en de office_id aanpassen. Bij het doorschuiven naar een ander loket moet het nieuwe loket er ook een mailmelding over krijgen natuurlijk.
 • een rechtstreekse url naar een pagina om de website te doorzoeken, zoals petities.nl/zoek die ik aan mensen kan geven als ze iemand willen opzoeken in de website. Wie heeft hun uitgenodigd om te ondertekenen? De link naar die persoon zou eigenlijk ook mooi in de standaarduitnodigingsmail kunnen.
 • Grafische en statistische informatie over de ontwikkeling van een petitie, zoals op Petition Point.com of YouChoose.net
 • Persoonsgegevens van afgelopen petities automatisch wissen na laatste fase. Alleen de gegevens die op de publieke website staan behouden
 • trackbacks bij nieuwsberichten: "Eigenlijk zijn referrers ook wel iets voor op de wenslijst: die kunnen namelijk ook realtime door de website verwerkt worden. Dan kunnen we zo ook tonen bij een petitie ('de volgende websites schrijven over/linken naar ons')."
 • Google Maplet maken van de petities-kaart en toevoegen aan de directory met dat soort kaarten
 • Na bevestigen en uitnodigen een mogelijkheid berichten aan petitionaris te sturen door ondertekenaar, die verschijnen dan in de lijst 'ondertekeningen' in de 'wijzig petitie'-interface van de petitionaris.

Lage prioriteit

defecten:

 • reproduceerbaar Als men opnieuw tekent met hetzelfde adres, dan verschijnt geen bijbehorende melding maar "Er is een e-mail naar het door u opgegeven adres verzonden. Klik op de URL in deze e-mail om uw ondertekening van deze petitie te bevestigen." Dat moet dan zijn: "Deze petitie is al eerder getekend vanaf het e-mailadres $person_email. Er is opnieuw een e-mail verstuurd met daarin een link waarmee u uw ondertekening kunt veranderen."
 • het knopje met de link terug naar de petitie onder een nieuwsbericht kan lange petitienamen niet aan, zie [1]
 • reproduceerbaar Als een nieuwsbericht te kort is om de 'lees verder'-knop te krijgen dan is de link helemaal niet zichtbaar, want die wordt alleen rood in het volgende scherm na 'lees verder'. Een petitionaris probeerde een link toe te voegen door alleen het onderwerp en de url in te voeren, helemaal geen tekst zelfs. Dat werkt al helemaal niet, maar het is wel logisch om te doen.
 • reproduceerbaar de 'toon vanaf'-datum begint default met 1-1-1999 in plaats van de dag van vandaag. Daardoor wordt het bericht ook gedateerd in 1999 wat natuurlijk altijd fout is.

nog doen:

 • de 'terug'-knop in het scherm van de petitionaris lijkt tamelijk zinloos. Daar hebben we de tabbladen al voor toch?
 • de 'preview'-knop in het scherm van de petitionaris naar beneden, naast 'bewaar'-knop. Ook een 'bewaar & preview'-knop.
 • Ouderwetse 404-errorpagina weer in ere herstellen in plaats van de subdomein-resolve die naar petities overzicht doorstuurt
 • Ondertekenaars de mogelijkheid geven een e-mail te ontvangen met hoeveel/welke van de uitgenodigden al ondertekend hebben als extra optie bij het uitnodigen. Een vinkje met 'laat me weten als een van deze genodigden ondertekend heeft'. In die e-mail met de melding dat er iemand al ondertekend heeft komt dan ook een lijst met degenen die niet ondertekend hebben.
 • Ondertekenaars die een x aantal weken de bevestigingsmail niet beantwoorden nog een extra e-mail sturen, met een Reply-to naar de webmaster, zodat ze ook kunnen klagen dat het niet lukt om op de link te klikken, dan doe ik dat voor ze.
 • Upload-formulier voor mensen om bestanden voor de petitionaris te uploaden die om te zetten zijn tot nieuwsbericht bij een petitie. Denk aan een video of een ingescand krantenknipsel. Want het nadeel van linken naar elders is de linkrot.
 • Opmerkelijke herhaaldelijk voorkomende fout van gebruikers is het geven van een commentaar in het vakje voor het uitnodigen van anderen. Men voelt behoefte om wat commentaar te geven, dus misschien een standaardveld maken dat naar de petitionaris gaat? Die verzamelt het, zoekt het uit, schrijft terug, wat dan ook.

wensen:

 • de namen van ondertekenaars wel clickable, maar door petitionaris laten bevestigen om spammers te voorkomen of valse motivatie (petities.nl als linkpot) te voorkomen.
 • een check op petitienamen en beschrijvingen zodat ze niet in hoofdletters kunnen, zoals petitie 251 "Behoud het KRONKELVELD in WIERDENPARK Almere Haven"
 • Periodiek e-mails naar petitionaris om te vragen om updates bij de petitie te zetten. Bijvoorbeeld: zijn er berichten in de pers verschenen? Automatiseren of aan loket overlaten? Afhankelijk van ervaring van loketten.
 • ondertekenaar wil graag controleren of zijn/haar ondertekening eronder staat. Bij kleine, trage petities heel makkelijk, maar 1000+ hype petities niet te doen, want de ondertekening verschijnt niet op basis van tijdstip van bevestiging maar ondertekening. Is dan al dagen eerder en dus pagina's eerder. Of de zoekfunctie betere resultaten laten geven?
 • bij elke petitie vermelden hoeveel ondertekenaars nog moeten bevestigen
 • petitionaris moet aan kunnen geven hoeveel mensen op papier ondertekend hebben, dat getal verschijnt dan als extra informatie naast de petitie, boven het plattegrondje 'plus xxx ondertekeningen op papier' als er een waarde is voor dat veld
 • andere vormen om een petitie te importeren, van andere petitiesites, vanuit een spreadsheet enzo.
 • Studie maken van foutmeldingen op de website en kijken of stommiteiten van gebruikers nog beter opgevangen kan worden.
 • Testpetitie aanmaken (test.petities.nl) zodat mensen kunnen oefenen met ondertekenen en opstellen van een petitie, beheren van ondertekenaars en zo verder. Eentje die dus altijd ondertekenbaar is, maar door iedereen te beheren. Uitleg erover in het handboek.
 • ook tekenen vanaf GSM, met 06-nummer en SMS of voice-menu
 • het koekel-maps-kaartje uitgebreider te gebruiken, ook zicht op het terrein in plaats van een plattegrond, inzoemen op de lokatie enzovoort bijvoorbeeld. In te stellen door de petitionaris? Naar aanleiding van http://stopbomenkap.petities.nl

DONE code

 • Validatie voor een ingevoerde naam bij ondertekeningn van een petitie aanscherpen. Een naam moet minimaal 3 karakters omvatten waarvan 1 een spatie
 • Anchor plaatsen bij start van ondertekeningen op de petitie-detail pagina zodat bij volgende/vorige knoppen direct naar de ondertekeningen gegaan kan worden in plaats van eerst weer de hele petitie te zien
 • Wiki aanmaken
 • vcp-nee mailinglist aangemaakt
 • kattenwelzijn mailinglist aanmaken
 • Wiki in het Nederlands zetten


TODO content

 • een filmpje maken van het starten van een petitie
 • een filmpje maken van het ondertekenen van een petitie (tonen op de voorpagina in een loop)
 • ondertekenaars op ideeën brengen voor mensen die ze uit kunnen nodigen. In een pop-up laten zien we ze kennen en aanwijzingen geven op basis waarvan die kennissen potentiële geïnteresseerden zijn. Of ze al eens eerder hebben ondertekend. Als ze een set ondertekenaars hebben samengesteld, die kunnen bewaren voor later.
 • periodiek, bijvoorbeeld wekelijks, een geanomiseerde .csv export als .zip aanbieden ter download met geanomiseerde ondertekeningen zodat de statistiek-fanaten ermee kunnen spelen. Welke query is ervoor nodig?
 • achter elk in te vullen veld een [?] die kort uitleg geeft en met een link naar handboek voor lange uitleg
 • naamloze, lege petities systematisch opruimen
 • contact zoeken met de petitionarissen van de concept-petities waar geen leven in zit
 • "Iemand heeft u uitgenodigd om de petitie "Alle stemmen tellen in de Tweede Kamer" te ondertekenen. Klik <http://petities.nl/index.php?view=petitions&key=25293f2761d658cc70c19515861842d712751bdc>hier om de petitie te bekijken." is nu de standaardmail voor uitnodigingen. Komt niet goed over in bepaalde (web)mail-readers.
 • 'voortgang' velden voor 1.0 petities in database met terugwerkende kracht invullen
 • Petitionarissen helpen met het bouwen van een gemeenschap rondom een petitie, op z'n minst met verwijzingen in het handboek naar services elders.
 • Tom Steinberg's advies indachtig moet er op elke pagina een verwijzing staan naar een volgende actie die een burger kan ondernemen, volledig pad waarbij de burger bepaalt waar zhij afhaakt en er niet een scherm met 'bedankt en tot ziens' is dat het einde van de interactie bepaalt.
 • Tom Steinberg's advies doorvoeren dat er op elke pagina een mogelijkheid moet zijn om contact op te nemen. Met petitionaris, petities.nl of gemeente.
 • Privacybeleid op de site (en in standaardmails?) uitleggen, dat alleen de gegevens die nodig zijn om de petitie te tonen bewaard worden en dat de rest gewist wordt.
 • Websites presenteren op basis van: nieuwste - populairste - actiefste - grootste - in voorbereiding etc.?
 • het woord 'moeten' zoveel mogelijk vervangen door een vriendelijker alternatief
 • checken of er niet gewisseld wordt in aanspreekvorm, overal u en niet je (ook in de standaardmails)
 • pagina's met welkomstinformatie voor nieuwe loketten complementeren, zoals petitiecriteria en petitieloket
 • values voor postalcode in petitions invullen in database, zodat ze verschijnen op petitieskaart
 • database opschonen zodat de tagcloud geactiveerd kan worden
 • duidelijk maken aan petitionarissen met eigen URL/campagne, dat ze de petities.nl diensten goed kunnen gebruiken en integreren in hun website, zoals 1miljard.nl had moeten doen.
 • nieuws@petities.nl mailinglist uitbreiden met de hele mailinglist van redactie-adressen en vereniging van secretarissen, andereoverheid, etc. etc.
 • english.petities.nl en petitions.nl met een vertaling van de hele website in het Engels voor de bezoekers die het Nederlands niet zo machtig zijn
 • [Wikipedia over petities] completeren met statistieken over petities in het verleden: hoeveel handtekeningen, door wie en wat was het campagnebudget?
 • berekenen hoe lang men er gemiddeld over doet om te ondertekenen, van klikken op uitnodiging in e-mail (server logfiles) tot de timestamp van de bevestigingsuitnodiging (database) en die tijd opnemen in de standaardmail met de uitnodiging: "ondertekenen duurt gemiddeld 48 seconden" oid.
 • berekenen hoeveel van de handtekeningen tot nu toe het resultaat zijn van een uitnodiging per e-mail (meer dan 90%?) en wat de succesrato is van uitnodigingen versturen (1 op 10?)
 • analyse maken van de 'prestaties' van de verschillende petities, visualiseren in curves met hoeveel ondertekeningen per dag bijvoorbeeld. Eigenlijk kan iedereen dit wel doen als we de database met geanonimiseerde ondertekeningen ter download aanbieden.
 • wat is de kruisrelatie tussen de petities? Als er een populaire petitie is met 100 ondertekeningen per dag, hoeveel druppelen er dan door naar andere petities?
 • een petitionaris moet andere petities aan kunnen bevelen via de bevestigingsmail of het scherm waar de bevestiging op staat "de petitionaris van deze petitie denkt dat u waarschijnlijk de petitie(s) ... ook wilt steunen"
 • Een standaard-nieuwsbrief waarin allerlei statistische gegevens worden opgesomd zoals "Hoeveel mensen hebben ondertekend", "welke postcodegebieden het meest voorkomen" en allerlei andere data die we uit de database kunnen trekken. Een nieuwsbrief die er dan uitgaat bij elke 100 ondertekeningen. Zo blijven mensen betrokken bij de petitie.
 • knipselmap met artikelen over petities.nl klaarzetten

<math>Voer de formule in</math>

DONE content