Facebook

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Veel gestelde vraag. Waarom geen Facebook-knopje?

Antwoord per e-mail op ANC-93215-977

Het nadeel van zo'n knopje is dat het in verbinding staat met de servers van Facebook. Daarmee kan het bedrijf Facebook zien op welke computer welke pagina wanneer opvraagd wordt. Het is niet zo heel moeilijk om die informatie te koppelen aan een persoon. Als de persoon ondertussen ook ingelogd is bij Facebook bijvoorbeeld dan weet Facebook alles van die persoon. Op die manier kan Facebook je belangstelling voor bepaalde petities registreren. Veel mensen vinden dat geen probleem, zeker niet als dat een duidelijke afspraak is.

Sommige mensen hebben er wel een probleem mee of zouden er door in de problemen kunnen komen. Maar men weet pas als de pagina geladen is dat er een Facebook-knopje op onze site staat. Het kwaad is dan al geschied.

Zo zijn er gebruikers die bewust allerlei onschuldige grappen voor Facebook bewaren, maar anoniem een petitie tekenen over zaken die heel erg gevoelig zijn. Door zo'n onschuldig knopje worden die twee werelden plots doorbroken. Gebruikers moeten die keuze houden in plaats van dat wij dat voor iedereen kiezen.

We zijn aan het puzzelen op een slimme technische truuk. Bijvoorbeeld door een kopie van het Facebook-knopje aan te bieden die via een omweg, een extra klik, echt verbinding maakt met Facebook. Het is dus niet iets triviaals voor ons. Tegelijk is de hele website volledig vrijwilligerswerk en zijn er grote problemen op te lossen achter de schermen. Als u donaties of technische vaardigheden kunt bijdragen dan kunt u de komst van het Facebook-knopje bespoedigen!

Ondertekenaar