Over ondertekenaars

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Wat weten we over de ondertekenaars van petities?

Zie ook Cijfers over petities.nl

  • Verreweg de meeste ondertekenaars vinden de petitie doordat ze een e-mail hebben ontvangen van een andere ondertekenaar met daarin de vraag om ook te tekenen. Vergeet dus niet andere mensen uit te nodigen om ook te ondertekenen!
  • Daarna komen de meeste ondertekenaars via een rechtstreekse werkende link op een grote website met veel lezers naar de petitie. De petitie op radio, televisie of in een papieren krant vermelden heeft nauwelijks direct invloed op het aantal ondertekenaars (mogelijk wel indirect door naamsbekendheid voor het ontvangen van een uitnodiging).
  • Voordat men zelf een petitie start tekent men eerst zelf een petitie.
  • 11% van de ondertekenaars bevestigt zijn of haar ondertekening niet. Bijvoorbeeld omdat de bevestigingsmail nooit aankomt doordat het e-mailadres verkeerd is ingevoerd of omdat er geen e-mail ontvangen kon worden op dat adres door een volle mailbox of een spamfilter.
  • Meer dan 85% van de ondertekenaars tekent met een adres met achter de @-sign de naam van een internetprovider en niet een eigen naam of bedrijfsnaam. Zie ondertekenaars voor een lijst van populairste e-mailproviders.