Prominenten

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Prominenten zijn die ondertekenaars van een petitie die in de ogen van de petitionaris op de één of andere manier opvallend zijn. Potentiële ondertekenaars kunnen dan denken, "goh, die hebben al ondertekend" en dan (eerder) besluiten om ze daarin te volgen. Experts (ervaring of kennis) en Bekende Nederlanders zijn dat met name.

De achterban van de Bekende Nederlanders willen graag controleren of het inderdaad zo is dat ze hebben ondertekend. De petitionaris heeft dat kennelijk gecontroleerd, want iedereen kan in theorie met de naam van een BN-er ondertekenen. Het is dus een soort bevestiging van diens identiteit.

De petitionaris heeft toegang tot een beheerscherm waar onder de tab ondertekenaars bij willekeurig welke ondertekenaar een vinkje gezet kan worden. Dan gebeurt er nog niets, maar daarmee verschijnt die ondertekenaar in de lijst prominenten onder de petitie na een paar minuten. Een ondertekenaar kan zichzelf dus niet als prominent aanmerken.

Technisch. De waarde 'sort order' kan de volgorde van de prominenten aangeven. De webmaster kan dit veranderen. Sort order = 0 is de default.