Sponsoren

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Sponsoren van Petities.nl leveren een substantiële bijdrage aan de stichting Petities.nl om de vaste lasten laag te houden. Zonder de sponsoren stopt petities.nl. Dit geldt niet voor donateurs. Dat zijn individuen die financieel bijdragen en daarmee het functioneren op de langere termijn mogelijk maken. Denk aan technische uitbreidingen en verbeteringen. Vooralsnog kan petities.nl nog geen persoonlijke tegenprestatie leveren aan donateurs. Die ambitie is er wel om de inkomsten uit donaties te vergroten.

Open Domein

Is een vereniging van vrijwilligers die projecten op internet die 'de publieke zaak' dienen technisch mogelijk maakt. Deze vereniging is mogelijk dankzij betalende leden. Ook u kunt lid worden. De vereniging is voortgekomen uit De Digitale Stad, de eerste gratis publieke internetprovider in Nederland. Het project De echte Digitale Stad is daar een opvolger van (gratis e-mail en homepage voor iedereen). Het petities.nl-project is in 2004 op de server van Opendomein gestart en dankzij de vrijwilligers van Open Domein blijft Petities.nl technisch goed functioneren.

XS4ALL

XS4ALL was de eerste publieke internetprovider in Nederland en komt voort uit de Amsterdamse hackersscene. Het bedrijf heeft wortels in een hechte internationale internetgemeenschap die sterk betrokken was bij het ontstaan van internet. XS4ALL koestert de oorspronkelijke waarden van internet en wil ze beschermen: een wereldwijd computernetwerk dat vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, informatie en ideeën voor iedereen mogelijk maakt.

De vereniging Open Domein, met petities.nl als voornaamste project, is een sponsorproject van XS4ALL. De hosting van petities.nl wordt zo sinds juli 2011 gesponsored door XS4ALL onder het thema 'democratie en burgerrechten'.

Xolphin

Ondertekenaars moeten zeker weten dat de website petities.nl die ze voor zich hebben niet een imitatie hebben. Het certificaat dat zoiets garandeert wordt gedoneerd door SSLcertificaten.nl van Xolphin.

CallVoip

Om telefonisch bereikbaar te zijn heeft CallVoip het telefoonnummer 020-7854412 en de telefooncentrale erachter gesponsored. Dankzij de intelligente telefooncentrale zijn wij telefonisch bereikbaar ondanks dat petities.nl geen kantoor heeft.

United Knowledge

De bevriende organisatie United Knowledge is professioneel gespecialiseerd in eparticipatie. Overheden met vragen over eparticipatie sturen we naar hen door. United Knowledge sponsorde met het postadres Keizersgracht 74. Daarna hadden we dankzij Netwerk Democratie ook een tijd als adres Tolhuisweg 2, 1031 CL, Amsterdam. Nu is het adres van de Vereniging Open Domein ons adres. De vereniging die Petities.nl technisch mogelijk maakt. En waar je ook een gratis e-mailadres kan nemen bijvoorbeeld!

NetwerkDemocratie

NetwerkDemocratie sponsorde Petities.nl met een adres, een fysieke kantoorlokatie en advies.