Antwoordbericht: verschil tussen versies

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken
(bijgewerkt!)
(Algemene verordening gegevensbescherming)
Regel 82: Regel 82:
  
  
We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Dat wil zeggen dat uw persoonlijke gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven; het ondertekenen van de petitie.
+
We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat wil zeggen dat uw persoonlijke gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven; het ondertekenen van de petitie.
  
  

Versie van 27 mei 2018 om 08:39

Het doel van Petities.nl is om op elke petitie een antwoord te krijgen dat naar alle ondertekenaars gaat. Op deze manier is een soort dialoog mogelijk tussen burgers die zich achter één vraag verzamelen en de politiek aan de andere kant. Het enkele antwoord kan weer in één e-mail naar alle ondertekenaars. Dat kon niet in de tijd voor internet en e-mail, dat is de belangrijkste toevoeging van Petities.nl.

Het antwoord op de petitie bestaat uit twee delen. Eerst de brief van de gemeente of een dergelijk formeel stuk (of desnoods een samenvatting van een raadsvergadering) zoveel mogelijk ondersteund met verwijzingen naar controleerbare bronnen. Daaronder een reactie van de petitionaris.

Op de project-pagina Antwoorden op petities staan de antwoorden terug te lezen die verstuurd zijn. Die staan ook naast de desbetreffende petities.

Sjabloon Antwoord

Geachte <person_name>,

Op <signed_at> heeft u de petitie '<petition_name>' ondertekend als <person_name> uit <person_city> met <person_email> als e-mailadres. De petitie heeft een antwoord gekregen. Alle ondertekenaars ontvangen dat bij deze, daar is petities.nl voor.

Hierna worden uw gegevens bij ons gewist, tenzij u zichtbaar wilt blijven als ondertekenaar van <subdomain>.petities.nl

IN HET KORT

1-regelige samenvatting

HET ANTWOORD

2 à 300 woorden met een antwoord in B2-Nederlands op de petitie. Waar nodig toegankelijker geschreven.

Bronnen: klikbaar, bij voorkeur https naar gemeentesite, eventueel ook (lokale) pers.

REACTIE VAN DE PETITIONARIS

integraal overgenomen zoals aangeleverd door petitionaris, links klikbaar en zonder taalfouten

verwijzingen naar vervolgprojecten, organisatie, website, nieuwsbrief, etc kan allemaal voor zover maar gerelateerd aan de petitie

EINDE REACTIE


<Smart_Field, if Visible=1>

ONDERTEKENING ONZICHTBAAR MAKEN?

Bij het ondertekenen heeft u gekozen voor een zichtbare ondertekening. Uw naam, woonplaats en functie zijn nu zichtbaar en vindbaar onder deze petitie op petities.nl. Wanneer u nu via een zoekmachine (zoals Google) zoekt naar uw naam ziet u deze pagina in sommige gevallen als resultaat. Uw ondertekening onzichtbaar maken kan via uw persoonlijke pagina.

Vanaf het moment dat u gekozen heeft voor een onzichtbare ondertekening kan het nog enige weken duren voor deze ondertekening niet meer vindbaar is via zoekmachines.

</Smart_Field, if Visible=1>

UW GEGEVENS

Deze persoonlijke gegevens hadden we van u in bruikleen:

Uw naam: <person_name>

E-mail: <person_email>

<Smart_Field, if visible=0>

Omdat we die niet meer nodig hebben krijgt u die van ons terug. Uw gegevens zijn immers uw eigendom.

</Smart_Field, if visible=0>

<Smart_Field, if visible=1>

U heeft zichtbaar ondertekend en dus wachten we met het wissen tot u uw naam op onzichtbaar zet. Dan hebben we die gegevens niet meer nodig. Uw gegevens zijn altijd uw eigendom.

</Smart_Field, if visible=1>

Deze niet-persoonlijke informatie wissen we niet vanzelf:

Functie: <person_function>

Woonplaats: <person_city>

Getekend op: <signed_at>


We vinden het fijn als daar wat over u als ondertekenaar staat, maar bij voorkeur geen persoonlijke (unieke) gegevens.


PERSOONLIJKE PAGINA

U kunt uw gegevens wijzigen op uw persoonlijke pagina https://petities.nl/ondertekening/<unique_key>

(maar het wissen doet ons systeem dus automatisch).


We verzekeren u dat uw persoonlijke gegevens goed beschermd zijn door de Algemene verordening gegevensbescherming. Dat wil zeggen dat uw persoonlijke gegevens nergens voor gebruikt worden behalve voor het doel waarvoor u ze heeft opgegeven; het ondertekenen van de petitie.


STEUN PETITIES.NL

Met uw gift (geld of tijd) wordt de website beter. Zie https://petities.nl/donate voor details.