Griffie

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

De stichting Petities.nl biedt onder andere dienstverlening aan griffiers op basis van een lidmaatschap van Petities.nl.

Als griffie van een volksvertegenwoordiging kunnen we u ondersteunen wanneer burgers van hun petitierecht gebruik maken.

In dat geval krijgt u een melding van ons zodra er een petitie is aangemaakt die uw kant op zal komen. Als de petitie substantieel ondertekent wordt volgt er een tweede 'waarschuwing' per e-mail.

Wij kunnen voor u de petitionaris aansporen en overtuigen om daadwerkelijk de petitie te komen overhandigen. Zonder extra aansporing wordt een petitie vaak niet overhandigd is onze ervaring.

Als de oorspronkelijke petitionaris niet wil kunnen we een andere ondertekenaar werven die het initiatief over wil nemen. Uiteindelijk komt een burger de petitie overhandigen aan het gremium waarvoor u griffier bent.

Als ondertekenaars aanwezig kunnen zijn bij de overhandiging en de behandeling ervan, via de publieke tribune of via een videostream, dan berichten we daarover via een e-mail met alle details.

Over het verdere beleidsproces houden we de ondertekenaars ook graag op de hoogte met voortgangsberichten en een antwoordbericht. Elke petitie moet een soort 'antwoord' krijgen, dat beschouwen we als onze kerntaak.