Lidmaatschap

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 2 nov 2023 om 16:22

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Ontvangers van petities kunnen lid worden van Petities.nl.

Dankzij die lidmaatschapscontributie en de donaties van ondertekenaars en petitionarissen krijgen burgers een professionele ondersteuning.

De leden krijgen ook extra dienstverlening via het e-mailadres dat gekoppeld is aan uw lidmaatschap.

Aan de hand van de chronologie van een petitie die een burger start op ons platform kunt u dit verwachten:

  • Als een burger een nieuwe petitie schrijft krijgt u geautomatiseerd een melding zodat u mee kunt lezen met de kladversie.
  • Indien nodig kunt u ons per e-mail of telefoon laten weten hoe de petitionaris vanuit uw perspectief begeleid moet worden. Moet de petitie aan een ander gericht worden? Is een petitie niet het juiste instrument?
  • Elke petitie gaat vòòr publicatie door onze eindredactie heen, zodat er een bruikbare tekst uitkomt die past bij een verdere behandeling door de ontvanger.
  • Wij moedigen de petitionaris aan om daadwerkelijk contact op te nemen met de ontvanger om een fysieke overhandiging af te spreken. Dit is namelijk voor veel burgers allerminst vanzelfsprekend, maar bijna altijd een waardevolle ervaring door de inhoudelijke gesprek met de ontvanger.
  • Neemt de petitionaris geen initiatief dan kunnen we de petitie sluiten of door een andere ondertekenaar laten overnemen.
  • Als (het onderwerp van) de petitie na de overhandiging op de agenda komt bij de ontvanger laten we ze dat graag weten. U seint ons in en wij laten het weten bij de ondertekenaars. Dit kan de ondertekenaars bijvoorbeeld mobiliseren om naar de publieke tribune te komen of een inspraakavond. Minstens krijgt men meer inzicht in het functioneren van de democratie.
  • Heeft de petitie een afsluitend of definitief antwoord gekregen, zoals een besluit, dan horen we dat ook graag van u zodat wij dit, met bronvermelding, per e-mail naar de ondertekenaars kunnen sturen.

Daarnaast geeft een lidmaatschap voor een gemeente ook de mogelijkheid om ondertekenaars uit uw gemeente uit te nodigen per e-mail voor burgerparticipatie, ook als het van een andere afdeling komt. Dit gaat om gemotiveerde burgers die zich daarzelf ('opt-in') voor hebben opgegeven, maar vaak nog niet bekend zijn bij de gemeente als geïnteresseerde. Petities.nl verzorgt de mailing, u levert alleen de tekst aan, Petities.nl blijft de gegevensverwerker volgens de AVG.

De doelstelling van de Stichting Petities.nl is om via de petitie een inhoudelijke dialoog tussen burger en openbaar bestuur te faciliteren. Zonder uw lidmaatschap lukt ons dit niet! Steun ons werk voor de representatieve democratie en word lid van Petities.nl.

Het lidmaatschap voor een gemeentelijke griffie kost €1400 per jaar exclusief btw. Kopieert u daarvoor dit formulier in een e-mail naar webmaster@petities.nl


Onderwerp: Lidmaatschap Petities.nl (doorlopend, opzegtermijn 1 maand)

Naam organisatie: ________
E-mailadres van de afdeling: _______ (geen persoonlijk adres)
Startdatum: ____/_____/_____
Naam en e-mailadres contactpersoon: _______
Uw kenmerken (kostenpost/bestelnummer): _______
Factuuradres: _______

Stichting Petities.nl
Ceintuurbaan 247 H
1074CX Amsterdam

Telefoon 020-7854412
E-mail webmaster@petities.nl