Burgerparticipatie

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Verschillende afdelingen bij allerlei overheden zorgen ervoor dat burgers kunnen participeren in het 'beleidsproces'. Stichting Petities.nl kan daarbij helpen. We kunnen:

  • ondertekenaars van petities per e-mail uitnodigen. Miljoenen burgers hebben duizenden petities ondertekend waarbij een deel een vinkje zet om die e-mail te ontvangen. Zo verstuurden we al meer dan een half miljoen e-mails. Tussen de 10 en 15% gaat op de uitnodiging in. Dit doen we doorgaans in samenwerking met communicatieadviseurs.
  • de achterban van een petitie ondervragen. Ook dit doen we in samenwerking met een externe partner: Panel Aan de hand van twee fundamentele vragen voor de ondertekenaars.
  • de petitionaris en de achterban van een petitie informeren over (en betrekken bij) de behandeling van de petitie. Dit doen we in samenwerking met de griffie en beschouwen we als een kerntaak.
  • doorverwijzen voor advies en onderzoek over het vormgeven van burgerparticipatie, met name naar onze externe partner: InviorWilt u een offerte of extra informatie, stuurt u dan een e-mail naar webmaster@petities.nl of laat een bericht achter op 020-7854412. U hoort de volgende dag, of op het door u aangegeven tijdstip, van Reinder Rustema via het door u aangegeven kanaal.