Petities:Info

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 10 jan 2017 om 12:39 (Erkenningen)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

over de stichting Petities.nl

Petities.nl is van de stichting Petities.nl, op het web sinds 1 mei 2005. Het is ons doel om het Nederlanders makkelijk te maken een petitie te ondertekenen of te starten waar een antwoord op moet komen. Sinds 16 juni 2008 is het mogelijk voor de ontvangers van petities een loket te openen in de website om petities te ontvangen en te beantwoorden.

Deze dienst is tot nu toe mogelijk gemaakt dankzij het werk van professionele vrijwilligers, subsidies, tijdelijke professionele ondersteuning en giften. Donaties zijn zeer welkom via de stichting GeefGratis of rechtstreeks op NL14RABO0324616899 [1]. U kunt ook lid worden van de vereniging Open Domein als u de technische ondersteuning voor dit soort projecten op internet belangrijk vindt.

De stichting is in februari 2004 opgericht door ReindeR Rustema, Arjan Widlak en Michiel Leenaars en is in het register van de Kamer van Koophandel geregistreerd met nummer 34206249. De stichting heeft geen winstoogmerk. [2]

Erkenningen

  • In 2017 is het project Antwoorden op petities door de Stichting Democratie & Media ondersteund.
  • De website heeft de eParticipatie Award gewonnen in de categorie samenleving in 2010.
  • Het animatiefilmpje op de voorpagina was in 2009 één van de twee genomineerden voor de Infographic Jaarprijs 2009. De prijs is niet uitgereikt.[3]
  • De website heeft in 2010 het DrempelsWeg Certificaat van toegankelijkheid met drie sterren gekregen [4]

Contact

U kunt de webmaster vragen stellen of suggesties doen op het adres webmaster@petities.nl of via het formulier onder 'contact' onderaan elke pagina.

U kunt zich ook melden om als vrijwilliger (in overleg) een klusje te doen, in ruil voor erkenning en referenties. We kunnen helaas geen stageplaatsen bieden omdat we niet aan de eisen kunnen voldoen die aan een stageplaats worden gesteld.

Zie ook de 'over Petities.nl'-pagina op de site zelf

Domeinen

Petities.nl is bereikbaar via de domeinen:

en niet via petitie.nl of petition.eu.