Beleid

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) zoals de stichting Petities.nl moet aan een aantal criteria voldoen volgens de Belastingdienst

Een te documenteren eis is het beleidsplan met:

  • het werk dat de instelling doet
  • de manier waarop de instelling geld werft
  • het beheer van het vermogen van de instelling
  • de besteding van het vermogen van de instelling

het werk van stichting petities.nl

De stichting petities.nl maakt het mogelijk en makkelijk voor burgers om een petitie online te starten of te ondertekenen. Dit doet zij door de website petities.nl en de achterliggende database continue via het web toegankelijk te houden en het gebruiksgemak met regelmaat verder te optimaliseren. Vragen en onduidelijkheden die ontstaan bij petitionarissen of ondertekenaars worden per e-mail beantwoord. Vragen van journalisten, onderzoekers en politici over petities worden beantwoord in interviews en openbare optredens.

de manier waarop stichting petities.nl geld werft

De stichting werft subsidiegelden voor grotere uitgaven aan de website. De lopende kosten voor het uitvoeren van de werkzaamheden worden gefinancierd met geld uit donaties.

het beheer van het vermogen van de stichting petities.nl

Het driekoppige bestuur van de stichting geeft een akkoord voor de incidentele grote uitgaven en bij het aangaan van nieuwe terugkomende financiële verplichtingen.

de besteding van het vermogen van de instelling

Een nieuwe versie van de website kost tienduizenden euro's en wordt gefinancierd met subsidies van de overheid. De terugkerende vaste lasten zijn de overhead (KvK-contributie, bankkosten, reiskosten, etc.). Incidentele uitgaven zijn de facturen van programmeurs en redacteuren. Als dergelijke uitgaven honderden euro's bedraagt is hier een fiat van het bestuur voor nodig.