Burgerinitiatief problemen

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Na een mail naar de ondertekenaars van de petitie over "Erken Myalgische Encefalomyelitis als een invaliderende biomedische ziekte" [1] kwamen er allerlei reacties terug toen er gevraagd werd om de gegevens aan te vullen om er een burgerinitiatief van te maken.

Een meneer uit Zwolle schreef: "wat een onzin een handtekening lijkt mij genoeg mijn voornaam, adres, en geboorte datum doen dacht ik niet ter zaken. Als ik een petities elders onderteken een straat hoef ik dat ook niet in te vullen. Is er nog zo iets als een privé ? Ik weiger mijn volledig voornaam, adres of geboortedatum te geven.Hoe goed het initiatief van jullie ook is. Voor allen duidelijkheid ik neem jullie niets kwalijk, maar die genen die achter deze regels zit. vroeg of laat word je op een of andere manier in een hokje geduwd, dat kan wel angstvallig of ouderwets zijn maar ik dacht dat we ook nog zelf mochten beslissen, wat we prijs willen geven. dus ga deze discussie maar eens aan met de bedenkers van die regels! Dit was het van mijn kant verder heb ik geen toelichting ."

En iemand anders:

"Tja, ik weet niet...heb geen zin m'n hele hebben en houwen bekend te maken! Groet"

Verder een schrijnend geval van een Belgische die een inburgeringscursus moet doen om de Nederlandse identiteit te krijgen. Maar dat kan nu juist niet met die ziekte. Dus telt ze niet mee.

In totaal 5 Vlamingen in Nederland, twee met de Duitse nationaliteit en iemand die in Namibië woonde. En nog iemand die ondertussen is getrouwd in België.