Vervolgens

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Er verschijnen allerlei initiatieven die gezamenlijk in actie komen slim organiseren en waar petities.nl graag mee samenwerkt:

  • Yournalism.nl
  • Rechtspraak.nu
  • Crowdsuing.nl

Yournalism.nl

De petitionaris moet een onderzoeksvoorstel doen. U kunt helpen door alvast op te schrijven wat de petitionaris aan de redactie van Yournalism zou moeten vragen. Mail de petitionaris erover.

Rechtspraak.nu

De petitionaris moet een 'dossier' openen. Daarna legt het team van Amped het voor aan experts. Soms is een rechtszaak niet het handigst en is er eerst een onderzoek nodig. Of is het verstandig om eerst een organisatie op te zetten. Mediation is vaak goedkoper en effectiever. De juristen die het dossier bekijken weten dat het best. Als duidelijk is wat de beste volgende stap is komt er een prijskaartje aan te hangen en begint de 'crowdfunding'.

Crowdsuing.nl

De petitionaris moet een 'zaak' beginnen. Ook crowdsuing.nl heeft (gespecialiseerde) juristen die de zaak beoordelen. Als duidelijk is hoeveel geld er nodig is start het verzamelen van donaties. Bij crowdsuing.nl krijg je je geld terug als het beoogde streefcijfer niet wordt gehaald.