Sponsoren

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 19 jun 2011 om 14:10 (tekst over de twee belangrijkste sponsors)

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Sponsoren van Petities.nl leveren een substantiële bijdrage waarover contact is tussen de stichting Petities.nl. Zonder de sponsoren stopt petities.nl. Dit geldt niet voor donateurs. Dat zijn individuen die financieel bijdragen en daarmee het functioneren op de langere termijn mogelijk maken. Vooralsnog kan petities.nl nog geen persoonlijke tegenprestatie leveren aan donateurs. Die ambitie is er wel om de inkomsten uit donaties te vergroten.


Open Domein

Is een vereniging van vrijwilligers die projecten op internet die 'de publieke zaak' dienen technisch mogelijk maakt. Deze vereniging is mogelijk dankzij betalende leden. Ook u kunt lid worden. De vereniging is voortgekomen uit De Digitale Stad, de eerste gratis publieke internetprovider in Nederland. Het project De echte Digitale Stad is daar een opvolger van (gratis e-mail en homepage voor iedereen). Dankzij de vrijwilligers van Open Domein blijft Petities.nl technisch goed functioneren.


XS4ALL

XS4ALL was de eerste publieke internetprovider in Nederland en komt voort uit de Amsterdamse hackersscene. Het bedrijf heeft wortels in een hechte internationale internetgemeenschap die sterk betrokken was bij het ontstaan van internet. XS4ALL koester de oorspronkelijke waarden van internet en wil ze beschermen: een wereldwijd computernetwerk dat vrije en ongecensureerde uitwisseling van gegevens, informatie en ideeën voor iedereen mogelijk maakt.

De vereniging Open Domein, met petities.nl als voornaamste project, is een sponsorproject van XS4ALL. De hosting van petities.nl wordt zo gesponsored door XS4ALL onder het thema 'democratie en burgerrechten'.