Vragen voor de ondertekenaars

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Bij de ontvanger van een petitie komen doorgaans na de overhandiging vragen op om te stellen aan alle ondertekenaars:

  • waarom steunt u de petitie?

Bewoners, als ondertekenaar van een petitie, zijn er doorgaans niet op uit projecten in hun geheel tegen te houden. Vaak komen er uit de samenleving waardevolle ideeën die wel op draagvlak kunnen rekenen. Soms worden er al alternatieven genoemd in de petitie zelf, maar ondertekenaars, die immers zelf belanghebbende zijn, hebben veel kennis van en ideeën over de specifieke situatie. De tweede vraag die bij petities opkomt, is wat dan een goed alternatief is:

  • wat zou wat u betreft een goed alternatief zijn?

Deze vragen kunnen wij de ondertekenaars stellen met behulp van de methodologie van Panel. Deze methodologie is door de Universiteit van Amsterdam ontwikkeld en maakt gebruik van collaboratieve interpretatie. Daarbij organiseren de deelnemers zelf hun inbreng, waardoor de duiding van de petitie hanteerbaar en helder gebruikt kan worden in het beleidsproces. Door deze verdiepingsvragen voor te leggen aan de ondertekenaars, kunnen griffies, gemeenteraden, colleges en andere partijen die in de petitie worden aangesproken de strekking van de petitie beter duiden en indien mogelijk gerichter mogelijke alternatieven onderzoeken.

Dit is een innovatieve vorm van burgerparticipatie die wij als Stichting Petities.nl graag faciliteren in samenwerking met Panel.


Wilt u een offerte of extra informatie, stuurt u dan een e-mail naar webmaster@petities.nl of laat een bericht achter op 020-7854412. U hoort de volgende dag, eventueel op het door u aangegeven tijdstip, van Reinder Rustema via het door u aangegeven kanaal.