Gebruikersprofiel

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

In de toekomst zouden we op petities.nl een gebruikersprofiel kunnen aanbieden voor de ondertekenaars die willen laten zien welke petities ze hebben ondertekend (en waar ze zelf petitionaris van zijn). Een soort pro-versie, betaald door gebruikers. Zo kunnen enthousiaste en tevreden gebruikers doneren aan petities.nl en er iets voor terugkrijgen. De donateurs krijgen dan een donateurpagina.

Het fenomeen gebruikersaccount bestaat immers al, alleen tot nu toe alleen voor petitieloketbemensing, voor petitionarissen en (werkt dat?) eventueel petitionaris-assistenten.

Een gebruiker zou dan zijn of haar ondertekende petities op eenzelfde manier via een beheerscherm kunnen beheren als petitionarissen met loketten kunnen doen en sommige loketten met de ondertekenaars. Welke petitie wel zichtbaar in het profiel en welke niet.

De extra feature is dan om een extra veld tekst toe te staan per petitie waar men een ondertekening kan motiveren.

De link zou dan 'ondertekende.petities.nl/van/gebruikersnaam' kunnen worden (ook via API/RSS natuurlijk, zodat ze het kunnen gebruiken op eigen blog/sociaal network, whatever). Die gebruikersnaam is dan een door de gebruiker gekozen alias, want nu is de gebruikersnaam een e-mailadres. Ze kunnen dan ook het pseudoniem waarmee ze op internet opereren kiezen (mits niet al bezet, maar meestal is zo'n pseudoniem uniek).

Het ligt dan voor de hand dat ondertekenaars die ondertekenen dan ook clickable zijn in de lijsten ondertekenaars. Ook vanuit hun gebruikersprofiel mogen ze een link maken naar hun eigen website.

Ook is dit ideaal voor (kandidaat) politici en opinieleiders om op te vallen en hun mening te tonen, daar hebben ze professioneel baat bij (zeker in campagnetijd). We hebben ook nogal wat lokale politici in de database. Ze geven in campagnetijd makkelijk honderden euro's uit aan flyers, telefoonkosten, website-design, advertenties en dergelijke (mijn eigen ervaring). Een paar euro om zichtbaar te worden op petities.nl is dan snel en makkelijk uitgegeven. Misschien moeten ze dan ook automatisch verschijnen onder 'prominenten' als ze een petitie ondertekenen. Of onder een aparte tab 'vrienden van petities.nl'.

marktonderzoek

Hoeveel ondertekenaars hebben we nu in de database die meer dan 1 petitie hebben ondertekend?

Stel dat er 1000 ondertekenaars zijn die 10 petities hebben ondertekend, niet anoniem. Dat zijn de types die actief zijn. Stel dat die ieder €2,5 per jaar betalen. Dat zijn de hostingkosten!

Hoeveel (lokale) actieve politici kunnen we makkelijk vinden in de database?