Donateurs

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 14 apr 2016 om 10:05 (over doneren en belastingen)

Ga naar: navigatie, zoeken

Donateurs van Petities.nl zijn individuen die financieel bijdragen en daarmee het functioneren op de langere termijn mogelijk maken. Vooralsnog kan petities.nl nog geen persoonlijke tegenprestatie leveren aan donateurs. De ambitie is er wel om op die manier de inkomsten uit donaties te vergroten. Het beleid van de stichting Petities.nl voldoet aan de eisen die de Belastingdienst stelt aan een Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan een ANBI zijn fiscaal aftrekbaar.

Op intermediair.nl staat:

Als je zoals de meeste donateurs elk jaar aan dezelfde goede doelen schenkt, kun je belastingvoordeel behalen. Normaal zijn giften pas aftrekbaar boven een drempel van 1 procent van je inkomen. Maar zogeheten periodieke giften, giften gedurende minimaal vijf jaar, zijn vanaf de eerste cent aftrekbaar. Met een document dat je kunt downloaden vanaf de site van de Belastingdienst leg je een periodieke gift vast. Dus geef je elk jaar aan dezelfde fondsen, laat deze giften dan vastleggen.


Sponsoren leveren een concrete prestatie van substantiële waarde die cruciaal is voor het functioneren van petities.nl.

Een donatie is voor ons de moeite waard vanaf een euro. Daaronder zijn er teveel kosten om het te behandelen.

Als u een bewijs wilt van uw donatie om aan de belastinginspecteur te kunnen overleggen, stuurt u dan een e-mail met een verzoek daartoe naar webmaster@petities.nl met daarin een verwijzing naar de datum en omvang van uw donatie. We mailen dan een PDF retour met de bevestiging van uw donatie.