Hoofdpagina

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 15 jun 2008 om 11:55 (nu ook formuleren erbij, waarin het afwijzen wordt behandeld)

Ga naar: navigatie, zoeken

Handboek Petities.nl

In dit handboek vind je uitleg over alle stadia die je als petitionaris doorgaat als je een petitie start. Als petitionaris ben je van harte uitgenodigd om op basis van je ervaringen mee te schrijven!

Het begint met het formuleren van een goede tekst en het vinden van een achterban. Het formuleren is lastig en als je een petitie bij een petitieloket indient kan de petitie afgewezen worden. Daarna ga je een campagne voeren. De uitnodigingen om te ondertekenen zijn erg belangrijk om veel ondertekeningen binnen te krijgen. Daarna is een persbericht belangrijk die als het goed is resulteert in een media-optreden. Als de petitie gesloten is op de gestelde einddatum moet je de petitie kort erna overhandigen wat hopelijk de gewenste beleidswijzigingen tot gevolg heeft. Het succes van een petitie kan je onder andere in verwijzingen ernaar bijhouden.

Er is ook software om zelf petities op je eigen website te draaien als je Joomla geïnstalleerd hebt. Zie Joomla Het nadeel daarvan is natuurlijk dat je zelf moet opletten of het niet kapot gaat en dat je petitie geen deel uitmaakt van een groter geheel.

Zie ook

De Tweede Kamer over petities