Petities:Financieel bijdragen

Uit Petities
Versie door Rrr (Overleg | bijdragen) op 20 aug 2011 om 18:45 (dikke vette link om te doneren)

Ga naar: navigatie, zoeken

De stichting Petities.nl is voor het draaiende houden van petities.nl afhankelijk van sponsoren, de hulp van vrijwilligers en donateurs. We verkopen niets omdat we een ideële instelling zijn en dit niet kunnen; omdat we werken met vrijwilligers kunnen we geen kwaliteit garanderen. Daarom vragen we giften aan u als ondertekenaar of petitionaris nadat u petities.nl heeft gebruikt. Natuurlijk kunt u ons ook steunen alleen omdat u ons beleid goed vindt.

DONEER

Donaties

U kunt met iDeal, creditcard, een 0900-telefoontje en op andere manieren geld doneren via de diensten van GeefGratis. Ook kunt u gewoon geld storten. Ons bankrekeningnummer is 324616899 van stichting Petities.nl in Amsterdam. We zijn blij met elk bedrag vanaf een euro (daaronder is de verwerking te duur). Donaties zijn nodig om programmeurs in te huren voor (grote) klussen die vrijwilligers niet aan kunnen.

Subsidies

Vanaf 1 januari 2011 ontvangt petities.nl geen subsidies meer van de Nederlandse overheid. De stichting probeert wel weer extra subsidies te verwerven door opnieuw aanvragen te doen. Als u nog een fonds weet die we zouden moeten benaderen, laat het ons weten.

Vrijwilliger

Wilt u meehelpen als vrijwilliger dan waarderen we dat enorm en zal u snel resultaat zien op de site. Als vrijwilliger kunt u ons al helpen zonder contact op te nemen. U bepaart ons tijd (en uiteindelijk zo ook geld) door petities die verlaten en vergeten op petities.nl staan op te sporen en de petitionaris aan te sporen iets met de petitie te doen: intrekken, alsnog overhandigen en minstens nieuwsberichten naast de petitie te plaatsen over de stand van zaken.

Als er geen contactinformatie bij de petitie staat kunt u het e-mailadres van de petitionaris achterhalen door de petitie te ondertekenen en uzelf daarna een uitnodiging te sturen of opnieuw een petitie die al heeft ondertekend te ondertekenen. In de e-mail die u dan ontvangt staat het e-mailadres. Als u een petitionaris aanschijft lezen wij graag mee via een kopietje van uw e-mail.

Als u zich verdiept in de werking van de site vindt u snel allemaal mogelijke verbeteringen. Die hebben we waarschijnlijk al gevonden en genoteerd als wensen in afwachting van tijd en geld. Zo niet, dan kunt u ons bereiken op webmaster@petities.nl.

Programmeren

Bent u in staat om te programmeren voor ons, dan kunt u ons veel geld besparen. De broncode kunt u als ontwikkelaar vinden op Github. Ook als u een programmeur onder contract heeft wiens arbeidstijd u wilt doneren kunt u ons hier verhoudingsgewijs enorm mee helpen.