Categorie:Tweede Kamer

Uit Petities
Ga naar: navigatie, zoeken

Van de petities op deze website die gericht zijn aan de Tweede Kamer komt het bij een klein deel tot het overhandigen ervan aan een kamercommissie. Op de tweedekamer.nl-website wordt elke week gepubliceerd welke petities er aangeboden worden. Daar zijn ook veel petities bij van organisaties en belangengroepen die deze website niet gebruiken. Onregelmatig wordt dat lijstje petities door ons gekopieerd naar de onderstaande pagina's 'Aan de Tweede Kamer'. Voor elk jaar is er een pagina met alle weken.

De petities die overhandigd worden verschijnen op een besluitenlijst Tweede Kamercommissie en soms zelfs op de lijst van ingekomen stukken van de eerstvolgende plenaire vergadering [1]. In de eerste helft van 2011 maar één keer bijvoorbeeld.

Een deel komt terug in de Handelingen Tweede Kamer, bijvoorbeeld doordat de Tweede Kamer vragen aan een minister of staatssecretaris erover heeft gesteld.

Als een Kamercommissie besluit een antwoord te geven op een petitie dan zou dat op de besluitenlijst van die commissie moeten staan.

In de zomer van 2013 heeft petities.nl een onderzoek naar petities in de Tweede Kamer gedaan. Wie is petitionaris, stond de petitie ook op petities.nl, hoe is de petitie afgehandeld, is er een antwoord op gekomen?